Διαμαρτυρία ΕΚΛ στον ΣΘΕΒ για το πάγωμα των τριετιών

Διαμαρτυρία ΕΚΛ στον ΣΘΕΒ για το πάγωμα των τριετιών

Διαμαρτυρία στα γραφεία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας νωρίτερα το πρωί, καθώς εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η προσφυγή του ΣΕΒ, με την οποία οι βιομήχανοι ζητούν στο νέο κατώτατο μισθό να μην περιλαμβάνεται καθόλου χρόνος προϋπηρεσίας, δηλαδή να μην πληρώνεται καμία τριετία.

«Με την προσφυγή τους στο ΣτΕ οι βιομήχανοι θέτουν ζήτημα για τη διαμόρφωση του νέου κατώτατου μισθού, για τον τρόπο εφαρμογής του έτσι και αλλιώς απαράδεκτου μνημονιακού νόμου 4172/2013 (νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου) και ειδικά για το θέμα των τριετιών. Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Φλεβάρη η τότε υπουργός Εργασίας, Αχτσιόγλου, με εγκύκλιό της έθεσε σε εφαρμογή τον εμβληματικό μνημονιακό νόμο 4172/2013 για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με Υπουργική Απόφαση, με κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα.
«Αν γίνει δεκτή αυτή η αξίωση, της συνολικής αμφισβήτησης των τριετιών με το νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου, ειδικά οι εργαζόμενοι οι οποίοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και μέχρι το Φλεβάρη του 2012 είχαν συμπληρώσει δεύτερη και τρίτη τριετία, που προσαύξανε το μισθό τους μέχρι και 30%, κινδυνεύουν όχι μόνο να μη δούνε αύξηση στο μισθό τους, αλλά να έχουν ακόμα και μείωση στις αποδοχές τους!
Παράλληλα η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων μένει έξω από οποιαδήποτε προσαύξηση λόγω προϋπηρεσίας καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε ανέγγιχτη τη διάταξη του μνημονιακού νόμου 4093/2012 που προβλέπει το «πάγωμα» των τριετιών από το Φλεβάρη του 2012 και μετά και μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω από το 10%! Έτσι, ο χρόνος προϋπηρεσίας μετά το 2012, δηλαδή μέχρι και σήμερα, δεν προσμετράται και άρα συνεχίζει να μην επιφέρει καμία αύξηση στον κατώτερο μισθό» αναφέρεται επίσης.

Το ΕΚΛ διεκδικεί

 Να καταργηθεί όλο το ήδη υπάρχον αντεργατικό πλαίσιο που αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
 Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
 Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Οι ΣΣΕ να ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/35jr5oz
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.