Σταϊκούρας: Όσα θετικά μέτρα εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα είναι στον προϋπολογισμό - Τι είπε για τα κόκκινα δάνεια

Σταϊκούρας: Όσα θετικά μέτρα εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα είναι στον προϋπολογισμό - Τι είπε για τα κόκκινα δάνεια

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, με δηλώσεις του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», τόνισε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης που είχε εξαγγείλει στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και η έναρξη της διαδικασίας μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και τα μέτρα στήριξης για τις νέες οικογένειες είναι απολύτως διασφαλισμένα.

Σχετικά με το ύψος του αφορολόγητου, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι όχι μόνο δεν θα μειωθεί από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα για τους άγαμους χωρίς παιδιά αλλά θα αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο που θα έχει η οικογένεια.

Παράλληλα με την αύξηση του αφορολόγητου το πακέτο στήριξης της νέας οικογένειας θα προβλέπει και το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση, ενώ ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι η «13η σύνταξη» δεν θα περικοπεί το 2020, αλλά αντιθέτως θα μετατραπεί σε έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης.

Ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας στις παρατηρήσεις των εκπροσώπων των θεσμών για δημοσιονομικό κενό το 2020, τόνισε ότι την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ εγγυώνται η καλή «βάση» που θα δημιουργήσει από το 2019, η θετική πορεία της ρύθμισης των 120 δόσεων και οι εισπράξεις ΦΠΑ.

Επιπλέον υπάρχει και ένα «οπλοστάσιο» ενισχυτικών μέτρων στα οποία περιλαμβάνονται ίσως για πρώτη φορά η μεταφορά δαπανών από το 2020 στο 2019 λόγω της καλύτερης του αναμενομένου δημοσιονομικής πορείας και του καλύτερου ελέγχου των δαπανών.

Στο ίδιο πακέτο βρίσκεται και η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και μαζί η ψηφιοποίηση των ελέγχων που θα αποτελέσει ένα δραστικό μέτρο κατά της φοροδιαφυγής.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε την άμεση νομοθέτηση του στρατηγικού σχεδίου «Ηρακλής» για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων. Μάλιστα, ο υπουργός τόνισε ότι το ποσό των μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα αφαιρεθεί αυτόματα από τα βιβλία των τραπεζών μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τα 20 δισ. ευρώ που υπολογιζόταν πριν από λίγους μήνες.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/30MNzuY
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη