Άνεμος πλειστηριασμών από τις τράπεζες - Στο σφυρί ακίνητα εκατομμυρίων

Άνεμος πλειστηριασμών από τις τράπεζες - Στο σφυρί ακίνητα εκατομμυρίων

Στο σφυρί βγαίνουν το επόμενο διάστημα κτήρια που ενώ κατασκευάστηκαν από άλλοτε κραταίους επιχειρηματικούς ομίλους που όμως αντιμετώπισαν στη συνέχεια τεράστια οικονομικά προβλήματα. 

Στο σφυρί το κτήριο του Odean Starcity

Στο νούμερο 111 της Λεωφόρου Συγγρού εντοπίζεται άλλο ένα κτήριο το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό, αυτή τη φορά από την Εθνική Leasing. Ο λόγος για το ακίνητο που στέγαζε τον πολυκινηματογράφο Odeon Starcity, ο οποίος σταμάτησε την λειτουργία του τον προηγούμενο μήνα.

Πρόκειται για πολυώροφο κτήριο με χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, το οποίο αποτελείται από επτά υπόγεια επίπεδα, ισόγειο, ημιώροφο, επτά ορόφους και δώμα. Το ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια ανωδομής 7.904 τμ και υπόγειων χώρων 12.767 τμ και βρίσκεται σε οικόπεδο 2.638 τμ. Ελάχιστη τιμή προσφοράς είναι τα 20 εκατ. ευρώ. Το κτήριο άνηκε στη Δρομέας Ακινήτων, εταιρεία του ομίλου Κοντέλλη και πέρασε στην Εθνική Leasing στο πλαίσιο συμφωνίας εξυγίανσής της.

To κτήριο του ΔΟΛ

Παράλληλα με το κτήριο επί της Συγγρού η Εθνική Leasing προχωρά και τον διαγωνισμό πώλησης του κτηρίου όπου στεγάζονταν ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη στο νούμερο 80 της οδού Μιχαλακοπούλου. Η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει διαγωνισμό για την μίσθωση του κτηρίου αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα επιχειρείται η πώλησή του με αρχική τιμή προσφοράς τα 22 εκατ. ευρώ.

Το κτήριο διαθέτει συνολική επιφάνειας 14.956 τμ σε οικόπεδο επιφάνειας 1.984 τμ. Έχει τέσσερα υπόγεια, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα. Τα γραφεία που στέγαζαν τον ΔΟΛ είχαν περιέλθει στην κατοχή της Εθνικής Leasing το 2010 στο πλαίσιο συμφωνίας sale&leaseback έναντι 26 εκατ. ευρώ.

Και οι δύο διαγωνισμοί της Εθνικής Leasing θα πραγματοποιηθούν στις 31 Οκτωβρίου.via Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις https://ift.tt/2J0OlOG
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.