Ρέθυμνο: Αξιοποίηση κλειστών περιπτέρων ως υπαίθριες βιβλιοθήκες ή ως καλλιτεχνικά κιόσκια

Ρέθυμνο: Αξιοποίηση κλειστών περιπτέρων ως υπαίθριες βιβλιοθήκες ή ως καλλιτεχνικά κιόσκια

Συνεργασία με μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου, είχαν την π. Τετάρτη ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας της πόλης και των προαστίων Θωμάς Κρεβετζάκης.

Η επίσκεψη των μαθητών εντάχθηκε στο πλαίσιο στο πλαίσιο του προγράμματος του σχολείου για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής (Life skills) και την ενδυνάμωση του μαθητή ως ενεργού πολίτη. Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τους μαθητές και δασκάλους του 2ου Δημ Σχολείου, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος διερεύνησαν τη δυνατότητα επανάχρησης, με την μορφή ανοικτής ανταλλακτικής βιβλιοθήκης, περιπτέρων που η θέση του έχει καταργηθεί και πρόκειται να απομακρυνθούν .

Πρόθεση του Δήμου είναι η διατήρηση ενός τουλάχιστον περιπτέρου, σε κάθε δημοτική ενότητα, ώστε μετά από την αισθητική και λειτουργική αποκατάσταση της υποδομής, αυτό να λειτουργήσει είτε ως ανοικτή ανταλλακτική βιβλιοθήκη είτε ως περίπτερο προβολής των δράσεων του σχολείου της εκάστοτε περιοχής.

Παράλληλα, συζητείται η ιδέα τοποθέτησης έργων τέχνης εξωτερικού χώρου, στη θέση που θα ελευθερωθεί από την απομάκρυνση των υπόλοιπων περιπτέρων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο μιας οργανωμένης προσπάθειας αναβάθμισης και ανάδειξης εναλλακτικών χρήσεων του δημόσιου χώρου, ενίσχυσης της εικόνας της πόλης αλλά και ενθάρρυνσης της καλλιτεχνικής έκφρασης και των εκπροσώπων της, εξετάζεται η δυνατότητα μετατροπής των χώρων αυτών σε μια καλλιτεχνική βάση για τη δημιουργία έργων τέχνης .

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2MoSFK0
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.