Ολοκληρώνεται η μεταφορά ελικοπτέρων στων ΗΠΑ σε στρατιωτικές βάσεις της Μαγνησίας

Ολοκληρώνεται η μεταφορά ελικοπτέρων στων ΗΠΑ σε στρατιωτικές βάσεις της Μαγνησίας

Ολοκληρώνεται η μεταφορά των ελικοπτέρων των ΗΠΑ που έφτασαν στο λιμάνι του Βόλου, το απόγευμα της Παρασκευής, μαζί με εξοπλισμό, για την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού,  σε στρατιωτικές βάσεις της Μαγνησίας και των Βαλκανίων.

Από το σύνολο των 58 ελικοπτέρων που βρίσκονται στο λιμάνι του Βόλου, τα 22 μεταφέρθηκαν χθες και τα υπόλοιπα 36 αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα και μέσα στις επόμενες ημέρες να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά τους στις στρατιωτικές βάσεις.

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι τα ελικόπτερα μοντάρονται – κυρίως έλικες για να μπορέσουν να μεταφερθούν στις βάσεις κάτω από δρακόντια μέτρα ασφαλείας, ενώ το φορτηγό πλοίο Endurance που τα μετέφερε απέπλευσε την Κυριακή.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι – AH-64 Apaches, μεταφορικά HH-60 κι ελικόπτερα BlackHawk – UH-60 Black Hawks πολλαπλών ρόλων.

Η στάθμευση των αμερικανικών ελικοπτέρων στην Ελλάδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας που υπεγράφη πριν λίγες μέρες. Τα αμερικανικά ελικόπτερα θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση Atlantic Resolve στα Βαλκάνια και θα ασκηθούν σε διμερείς ασκήσεις με ελληνικές μονάδες.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3316ILk
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη