Μαφιόζικη εκτέλεση στο Χαϊδάρι: Οι καταθέσεις των αστυνομικών για το «συμβόλαιο θανάτου» - Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση

Μαφιόζικη εκτέλεση στο Χαϊδάρι: Οι καταθέσεις των αστυνομικών για το «συμβόλαιο θανάτου» - Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση

Συνολικά 18 σφαίρες έριξε το Καλάσνικοφ που κρατούσε ο εκτελεστής του 49χρονου επιχειρηματία που δολοφονήθηκε μέσα στο αυτοκινήτο του σε κεντρικό δρόμο του Χαϊδαρίου. Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τέσσερα τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του. Η σφαίρα που διαπέρασε την κοιλιακή του χώρα αποτέλεσε την αιτία του θανάτου για τον 49χρονο.

 

Ο συνεπιβάτης της μηχανής πυροβόλησε 18 φορές, με τους αστυνομικούς να έχουν καθαρή εικόνα για τον τρόπο δράσης των εκτελεστών, οι οποίοι θεωρείται βέβαιο ότι είχαν και συνεργούς.

«Πρόκειται για ένα καλά σχεδιασμένο συμβόλαιο θανάτου. Ήξεραν τα δρομολόγια του επιχειρηματία. Όταν αυτός έφτασε στη διασταύρωση της λεωφόρου Αθηνών (ρεύμα προς Κόρινθο) με το στενό που στρίβει για τα γραφεία της εταιρίας του, τότε η μηχανή των δραστών που κινούνταν στο ρεύμα προς Αθήνα κινήθηκε προς το αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στο κόκκινο φανάρι, σταμάτησε στο παράθυρο του οδηγού και ο συνεπιβάτης πυροβόλησε εξ επαφής.

Οι δράστες ήξεραν πιθανότατα ότι ο στόχος τους φυλάσσεται από φρουρούς μπροστά και πίσω και έτσι επέλεξαν να τον χτυπήσουν από τα πλάγια, κινούμενοι στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Εκτιμάται ότι οι δράστες είχαν τουλάχιστον δύο συνεργούς. Είναι άτομα καλά εκπαιδευμένα, που έδρασαν παρά το ρίσκο ότι ο επιχειρηματίας είχε συνοδούς ασφαλείας».

Το ερώτημα είναι ποιος ειδοποίησε τους δράστες ότι ο επιχειρηματίας προσεγγίζει τη διασταύρωση όπου του έστησαν ενέδρα, με το σενάριο που είναι πιθανό να αναφέρει ότι στο σημείο είχαν συνεργούς που παρακολουθούσαν το θύμα.

Οι δράστες φορούσαν μαύρα ρούχα, κράνη και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα με την οποία διέφυγαν προς Αθήνα.

xaidari630

Η εμπλοκή των αστυνομικών

Δίπλα στο αυτοκίνητο του θύματος, κατά την επίθεση, βρίσκονταν δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο μηχανές διαφορετικές, οι οποίες είναι ιδιοκτησίας τους.

Ο πρώτος, 41 χρονών που υπηρετεί στο Αλλοδαπών, πυροβόλησε 4 φορές στον αέρα κατά δήλωση του, για την αποτροπή της επίθεσης.

Ο δεύτερος, 45 χρονών που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, ακολουθούσε καθώς, όπως δήλωσαν, θα πήγαιναν για καφέ μαζί με τον συνάδελφό του.

Το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ανέλαβε την έρευνα για το κάτα πόσο συνόδευαν ή όχι οι αστυνομικοί του επιχειρηματία. Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν άμεσα το κέντρο της ΕΛΑΣ μετά τους πυροβολισμούς, ενώ στο ερώτημα «γιατί δεν καταδίωξαν τους δράστες», απάντησαν ότι έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στο θύμα.

skini2 630

Η βαλιστική εξέταση δείχνει ότι οι σφαίρες είναι από το όπλο του αστυνομικού

Από το όπλο του ενός αστυνομικού είναι οι σφαίρες των εννέα χιλιοστών που βρέθηκαν στο Χαϊδάρι, στο σημείο όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 49χρονος επιχειρηματίας, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης.

Το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονική ενέδρα ήταν «καθαρό».



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2MXm7qD
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη