Προ των πυλών οι φθινοπωρινές εκπτώσεις – Πότε αρχίζουν, τι να προσέξετε

Προ των πυλών οι φθινοπωρινές εκπτώσεις – Πότε αρχίζουν, τι να προσέξετε

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος που ξεκινά η περίοδος των φθινοπωρινών εκπτώσεων. Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι καταναλωτές σε «παγίδες» που κρύβονται πίσω από προσφορές καταστημάτων.

Η περίοδος των φθινοπωρινών εκπτώσεων πλησιάζει και οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όπως επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.
Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από .... % έως .... %»).
Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Οι φθινοπωρινές εκπτώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν 10 ημέρες, μέχρι την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ημέρα που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα.via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2os7rpu
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.