Στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Τσίπρας και Γεννηματά

Στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Τσίπρας και Γεννηματά

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, για την προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπου έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους προοδευτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων. Στην σύνοδο συμμετέχει επίσης η Φώφη Γεννηματά. Επι τάπητος η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι εξελίξεις με την Τουρκία και το συριακό.

Να τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις που είχαν αποφασιστεί στη σύνοδο του Ιουνίου προς την Τουρκία, ζήτησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

«Χτίζουμε γέφυρες με τις προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις για κοινό μέτωπο απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ-Μαρία Σασόλι και με τους προέδρους των ευρωομάδων της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και των Πρασίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στις Βρυξέλλες, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον επικεφαλής του PES, Σεργκέι Στάνιτσεφ και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος «έστειλε επιστολή στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στην οποία υπογράμμιζε την ιστορική σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών για τα Δυτικά Βαλκάνια και την Ευρώπη συνολικά», καλώντας το Συμβούλιο να εκκινήσει τις ενταξιακές διαδικασίες για τη Βόρεια Μακεδονία. Μια συμφωνία, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, «την οποία στήριξε σύσσωμο το PES πλην του Κινήματος Αλλαγής».

Προσερχόμενη στην Προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος – PES Leaders η Φώφη Γεννηματά τόνισε:

«Η Τουρκία εξελίσσεται σε επικίνδυνο διεθνή ταραξία. Είναι ώρα να βάλει η Ευρώπη stop στις τουρκικές προκλήσεις. Με συγκεκριμένα μέτρα και κυρώσεις. Με πρώτο βήμα το embargo όπλων προς την Τουρκία.

Ο Ερντογάν εκβιάζει την Ευρώπη με το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Η Ευρώπη πρέπει και μπορεί ν' αντιδράσει αποτελεσματικά. Να φυλάξουμε τα σύνορα της Ένωσης με σχέδιο, άμεση ενίσχυση της Frontex και την μετατροπή της σε συνοριοφυλακή. Δεν μπορεί η Ελλάδα να σηκώσει μόνη της το βάρος.

Το προσφυγικό είναι Ευρωπαϊκό θέμα και όλα τα κράτη μέλη να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης
Πηγή:ΕΡΤ

Σχετική είδηση:

H ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ (video)

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/32srGCI
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη