Τζόνσον: Θα είμαστε ευέλικτοι με την Ιρλανδία - Σύντομα νέες προτάσεις για το Brexit

Τζόνσον: Θα είμαστε ευέλικτοι με την Ιρλανδία - Σύντομα νέες προτάσεις για το Brexit

Το Λονδίνο είναι έτοιμο να είναι «πολύ ευέλικτο» στην επίλυση του προβλήματος των τελωνειακών ελέγχων στο νησί της Ιρλανδίας, στην μετά-Brexit εποχή, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

«Αν μπορείς να έχεις την Βόρεια Ιρλανδία ως μέρος της τελωνειακής ένωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, που είναι σαφώς ουσιώδες, τότε ούτως ή άλλως πρέπει να λύσεις το πρόβλημα των τελωνειακών ελέγχων», είπε ο Τζόνσον.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ καλά προετοιμασμένο να είναι ευέλικτο. Δεν θέλουμε να έχουμε κανενός τύπου ελέγχων στα σύνορα».

Πρόσθεσε πως μια λύση θα μπορούσε να είναι να υπάρξει μια σχέση μεταξύ εξαγωγέων και εισαγωγέων, με ελέγχους στην κάθε πλευρά των συνόρων.

Νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξή του στο BBC, ο Συντηρητικός πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες «νέες προτάσεις» και «πολύ σύντομα», χωρίς να δώσει καμία πληροφορία για τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει να διευθετήσει το θέμα των ιρλανδικών συνόρων.

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, το ιρλανδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTÉ μετέδωσε ότι η κυβέρνηση του Τζόνσον πρότεινε σε non-paper να δημιουργηθούν «κέντρα εκτελωνισμού» και στις δύο πλευρές των συνόρων μετά το Brexit ώστε να αποφευχθεί η ανάγκη να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα.

Ο ίδιος ο Τζόνσον είπε στο BBC ότι τα σχέδια που δημοσιεύονται στον Τύπο δεν είναι τελείως ακριβή και διέψευσε ότι οι κυβερνητικές προτάσεις θα περιλαμβάνουν «κέντρα εκτελωνισμού».via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις τώρα https://ift.tt/2p6wK0R
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.