«Το πράσινο βιβλίο»: H «Καλύτερη Ταινία» της περσινής χρονιάς έρχεται αποκλειστικά στη Nova!

«Το πράσινο βιβλίο»:  H «Καλύτερη Ταινία» της περσινής χρονιάς έρχεται αποκλειστικά στη Nova!

Η ταινία που βραβεύτηκε πέρσι με το Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας, «Το πράσινο βιβλίο», με πρωταγωνιστές τους Βίγκο Μόρτενσεν (υποψήφιος για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Α΄ Ανδρικού Ρόλου) και Μαχέρσαλα Αλί (βραβείο Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Β' Ανδρικού Ρόλου), κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στις 22:00, αποκλειστικά από το Novacinema1HD!

«Το πράσινο βιβλίο», που τοποθετείται στο 1962, είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία και πραγματεύεται τη σχέση του πιανίστα της τζαζ Ντον Σίρλεϊ με τον σοφέρ του Τόνι Βαλελόνγκα κατά τη διάρκεια της περιοδείας του πρώτου στον Αμερικανικό Νότο. Ο τίτλος της ταινίας είναι εμπνευσμένος από το «The Negro Motorist Green Book», τουριστικό οδηγό που γράφτηκε από τον Βίκτορ Χιούγκο Γκριν κατά τα μέσα του 20ου αιώνα και είχε σκοπό να πληροφορήσει τους Αφροαμερικανούς που ταξίδευαν στον αμερικανικό νότο σχετικά με τα ξενοδοχεία στα οποία τους επιτρεπόταν η διαμονή.

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο τον Σεπτέμβριο του 2018, όπου έλαβε θερμή υποδοχή, αποσπώντας το People's Choice Award. Στη συνέχεια, προβλήθηκε στους αμερικανικούς κινηματογράφους ξεπερνώντας σε εισπράξεις τα 149 εκατομμυρία δολάρια και αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Παράλληλα, «Το πράσινο βιβλίο» έλαβε την πρώτη θέση στη λίστα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου με τις 10 καλύτερες ταινίες του 2018, τιμήθηκε ως η «Καλύτερη Ταινία της Χρονιάς» από το «National Board of Review» και απέσπασε τρία Όσκαρ ανάμεσα τους και αυτό του Πρωτότυπου Σεναρίου (το οποίο βασίστηκε σε γράμματα που ο Τόνι Βαλελόνγκα έγραψε στη σύζυγό του Ντολόρες, όσο συνόδευε τον Ντον Σίρλεϊ στην περιοδεία), 3 Χρυσές Σφαίρες κ.α.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Πίτερ Φάρελι, ενώ το πρωταγωνιστικό δίδυμο πλαισιώνεται από τους Λίντα Καρντελίνι και Σεμπάστιαν Μανισκάλκο.

Η ταινία διατίθεται και μέσω των υπηρεσιών Nova Go και Nova On Demand, ώστε οι συνδρομητές να μπορούν να την απολαύσουν, όποτε εκείνοι θέλουν και όπου και αν βρίσκονται!



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/34jn6Hh
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη