Καλαμάτα:»O Γλάρος» του Τσέχοφ από τη θεατρική ομάδα «Μέθεξη»

Καλαμάτα:»O Γλάρος» του Τσέχοφ από τη θεατρική ομάδα «Μέθεξη»

Την παράσταση «Ο γλάρος» του Αντόν Τσέχοφ σε σκηνοθεσία του Πέτρου Κλάδη, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα «Μέθεξη» στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, καθημερινές στις 21:00 μ.μ. και Σάββατο / Κυριακή στις 20:00 μ.μ. μέχρι τις 27 Οκτώβρη.

Η παράσταση απέσπασε πέντε βραβεία,( Βραβείο φωτισμού στον Πέτρο Κλάδη, Βραβείο σκηνικών στον Αντώνη Καζάκο, Βραβείο β ανδρικού ρόλου στον Χρήστο Ζερίτη, Βραβείο σκηνοθεσίας στον Πέτρο Κλάδη και το Βραβείο καλύτερης παράστασης ) στους 33ους Θεατρικούς Αγώνες Ζωγράφου.

Παίζουν:
Ηλίας Δαρσακλής, Δημήτρης Δημέας, Γιώργος Δημητρόπουλος, Χρήστος Ζερίτης, Γιώργος Ζωντανός, Πέτρος Κλάδης, Στέλλα Λαμπροπούλου, Σταυρούλα Νικολοπούλου, Δέσποινα Σκάρπα, Έβελυν Σκαρπαλέζου, Μαρίκα Συκάκη.

Διασκευή-σκηνοθεσία-φωτισμός-σκηνικό-κοστούμια: Πέτρος Κλάδης
Χειρισμός φωτισμού: Κριστίν Ψαρομάτη
Χειρισμός ήχου-Βοηθός σκηνοθέτη: Βάσω Τριανταφυλλίδη
Κατασκευή σκηνικού: Αντώνης Καζάκος
Κρατήσεις:693 680 6437

Ο Γλάρος είναι ένα θεατρικό έργο, μία «κωμωδία σε τέσσερεις πράξεις» κατά δήλωση του συγγραφέα του, του Ρώσου, Αντόν Τσέχωφ. Η συγγραφή του έργου ολοκληρώθηκε το 1895.
Στη σκηνή ανέβηκε για πρώτη φορά αμέσως μετά τη συγγραφή του, στις 17 Οκτωβρίου του 1895, στο θέατρο Αλεξαντρίνσκι της Αγίας Πετρούπολης.
Από τότε «Ο Γλάρος» έχει παιχτεί αμέτρητες φορές σε όλο τον κόσμο.
Στην Ελλάδα πρωτοπαρουσιάστηκε από το θίασο της Μ. Κοτοπούλη, το 1932.
Θεωρείται το έργο που καθιέρωσε τον Τσέχωφ, ως θεατρικό συγγραφέα στη συνείδηση κοινού και κριτικής. Το ύφος του έργου είναι μικτό, μοιράζεται ανάμεσα στο δράμα και στην κωμωδία.
Ο Τσέχωφ στον «Γλάρο» θίγει τις σχέσεις, τα κίνητρα, την ψυχολογία και τις διεκδικήσεις ανθρώπων που αγαπούν, υπηρετούν ή θέλουν να υπηρετήσουν την τέχνη, μέσω της συγγραφής και του θεάτρου. Γύρω τους περιστρέφονται οι άνθρωποι της καθημερινότητας που προσπαθούν να ξεπεράσουν τα αδιέξοδα της ζωής τους.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/33GRATv
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.