Μελετάται ενίσχυση και άλλων ευάλωτων ομάδων – Ν.Μηταράκης: Δύσκολη η καταβολή αναδρομικών εντός του έτους (video)

Μελετάται ενίσχυση και άλλων ευάλωτων ομάδων – Ν.Μηταράκης: Δύσκολη η καταβολή αναδρομικών εντός του έτους (video)

Η κυβέρνηση προωθεί την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης η οποία θα αφορά και σε άλλες κοινωνικές ομάδες πέραν των συνταξιούχων. Δύσκολη ωστόσο χαρακτηρίζεται η έναρξη της διαδικασίας επιστροφής των αναδρομικών στους συνταξιούχους μέσα στο 2019.

Δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι  σε ευάλωτες κατηγορίες  εξήγησε σήμερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης  Δυστυχώς στην εποχή της κρίσης έχουν πολλαπλασιαστεί  οι κατηγορίες εκείνες  που χρήζουν οικονομικής ενίσχυσης. Επειδή είναι πολύ- παραγοντικό το σύστημα θα υπάρξει συγκροτημένη μελέτη  έτσι ώστε εκείνοι που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη να ωφεληθούν.

Δεν είμαστε σε θέση  να σχεδιάσουμε την αποπληρωμή των αναδρομικών  οφειλών των ταμείων. Ιδιαίτερα δύσκολο να γίνουν πληρωμές μέσα στο 2019  εκτιμά  ο υφυπουργός  Εργασίας Ν. Μηταράκης   που υποστήριξε ότι από το 2020 και μετά θα πρέπει να υπάρξει ένα σχεδιασμός  και ένα πρόγραμμα αποπληρωμής των όποιων αναδρομικών   Αλλά η πολιτική δέσμευση είναι δεδομένη τόνισε ο κ Μηταράκης.

Ο Υφυπουργός εξήγησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open  Beyond ότι τα αναδρομικά είναι πολλές διαφορετικές υποθέσεις , αφορούν διαφορετικές περιόδους , κάποια έχουν κριθεί αντισυνταγματικά, κάποια είναι ακόμη στο ΣτΕ, σε κάποια υπάρχουν ακόμη θέματα ερμηνεία. Επομένως  δεν είναι τόσο καθαρή η εικόνα, είπε  ο υπουργός. Πρόσθεσε μάλιστα ότι για να υπάρξει απόφαση αποπληρωμής θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα καθορίζει το πλαίσιο αποπληρωμής των αναδρομικών.  Πιθανότατα αυτό θα γίνει με τον νέο ασφαλιστικό νόμο που θα ψηφιστεί προς το τέλος του 2019. ¨άρα να εκδοθεί τέτοια απόφαση εντός του 2019 είναι ιδιαίτερα δύσκολο, διευκρίνισε ο υφυπουργός. Χρειάζεται, επανέλαβε, η συνολική εικόνα  των υποθέσεων πριν καταλήξουμε ποιο είναι το συνολικό ποσό που οφείλει το Δημόσιο, ώστε να προγραμματίσουμε την αποπληρωμή.

ΠαρακολουΘήστε ολόκληρη τη συνένετευξη του υπουργού επικρατείας στην ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Θ.Τσίρος

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2ovZC2N
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.