Παπαδόπουλος στον ΑΝΤ1: "Καμπανάκι" για αποσταθεροποίηση των ρηγμάτων στην Ελλάδα - BINTEO

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μέλος της Επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου τονίζει πως Περιφέρειες και δήμοι πρέπει να ξαναδούν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου εξηγεί τι σχέση έχουν τα 6,1 Ρίχτερ με τον σεισμό της Αλβανίας.

"Η χρονική διαφορά της μιας μέρας ανάμεσα στον σεισμό της Αλβανίας με αυτόν δυτικά της Κρήτης δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει συσχέτιση. Ωστόσο δεν έχουμε κάποια ένδειξη επιστημονική που να αποδεικνύει ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στους δύο σεισμούς. Αυτήν τη στιγμή θεωρούμε ότι είναι τυχαίο. Ωστόσο, όταν έχουμε στη γειτονιά μας δύο μεγάλους σεισμούς, ακόμη και αν είναι ανεξάρτητοι μεταξύ μας, τότε το προσθετικό αποτέλεσμα αυτών των δύο ενδέχεται να προκαλέσει αποσταθεροποίηση του συστήματος των ρηγμάτων στην περιοχή μας" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



via Press24.gr https://ift.tt/33sO7as
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη