Γιάννης Σαρακιώτης: Αναβιώνουν έργα και ημέρες του 2013 σε Φθιώτιδα και Στερεά Ελλάδα


Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας, κας Ν. Κεραμέως, σχετικά με την αναστολή της λειτουργίας τριάντα επτά (37) νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων, μεταξύ των οποίων και του Τμήματος Λογοθεραπείας στην πόλη της Λαμίας, αποτελεί κράμα προχειρότητας, απολυτότητας και έλλειψης σχεδιασμού.

Μεταχειριζόμενη την προσφιλή Κυβερνητική τακτική, του αποφασίζουμε και διατάσσουμε, η αρμόδια Υπουργός αναβιώνει τις ημέρες εφαρμογής του Σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» το 2013, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος.

Η αναστολή της λειτουργίας του Τμήματος Λογοθεραπείας στη Λαμία, συνιστά ισχυρό πλήγμα για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Φθιώτιδα και στη Στερεά Ελλάδα και τους στερεί το δικαίωμα να αποκομίσουν προφανή και πολυάριθμα οφέλη.

Η Κυβέρνηση θίγει ευθέως ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο επιστημονικό κλάδο με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, τεράστια απήχηση και δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων, την ώρα μάλιστα που διαρρηγνύει τα ιμάτιά της υπέρ της αναγκαιότητας διασύνδεσης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.

Η πράξη της Υπουργού Παιδείας είναι από όλες τις απόψεις επιζήμια και οφείλει να τύχει συντεταγμένης θεσμικής και κοινωνικής αντίδρασης.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη