Επίσκεψη μαθητών της Α’ και Γ’ τάξης 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς στον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού

Τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019, μαθητές της Α' και Γ' τάξης του Γυμνασίου Λιβαδειάς επισκέφτηκαν την έδρα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού (ΦΔΕΔΠ), συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, με σκοπό τη διάσχιση μονοπατιού ήπιας δυσκολίας, στον Άγιο Ιωάννη, κοντά στη θέση Περδικόβρυση. Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση των μαθητών για το δίκτυο NATURA 2000, το θεσμό των Φορέων Διαχείρισης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.

Μέσα από δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν από τα στελέχη του ΦΔΕΔΠ και τους συνοδούς καθηγητές, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη βιοποικιλότητα και τους οικοτόπους της περιοχής. Στη συνέχεια γνώρισαν το Βασίλειο των μυκήτων και συγκεκριμένα τους μακρομύκητες που παράγουν καρποσώματα, τα γνωστά μας μανιτάρια. Οι μαθητές εξοπλισμένοι με κάμερες και ενθουσιασμό επιδόθηκαν στη φωτογράφισή τους θαυμάζοντας τα διαφορετικά σχήματα και χρώματα που παρατηρούνται στα μανιτάρια του φθινοπώρου.

Σε όλους τους μαθητές, οι οποίοι δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους και την πρόθεσή τους να επισκεφθούν ξανά τον ΦΔΕΔΠ, διανεμήθηκαν αναμνηστικά φυλλάδια και αφίσες του Φορέα για το σχολείο τους. 

                                                                     Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
                                                                     Η Πρόεδρος
                                                                     Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
                                                                     Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας
                                                                     & Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ



via Η Λαλιά της Ρούμελης https://ift.tt/2Kl7g7J
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη