Διασώθηκαν συνολικά 84 πρόσφυγες σε Λέσβο και Κω

Photo: Eurokinissi

Σε τρεις περιπτώσεις επενέβησαν τις τελευταίες ώρες δυνάμεις της Frontex στο Αιγαίου προκειμένου να διασώσουν πρόσφυγες που κινδύνευσαν αλλά και να συλλάβουν τους χειριστές των λέμβων που τους μετέφεραν.

Ειδικότερα στον εντοπισμό και τη διάσωση εννέα αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με αρκετούς πρόσφυγες. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρου σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Σε ανάλογη επιχείρηση διάσωσης περισυνελέγησαν 45 πρόσφυγες προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓ. ΦΩΚΑ' ν. Κω. Εκεί εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, και μετά από παρέμβαση διέσωσε τους επιβαίνοντες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα της Κω. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω.

Τέλος, στον εντοπισμό 40 προσφύγων προέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή "ΤΣΙΧΡΑΝΤΑ" νομού Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.



via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News - Dikaiologitika News https://ift.tt/33z3mQh
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη