Έρευνα-σοκ BBC Arabic: Facebook, Google και Apple προωθούν το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο (vid)

Έρευνα-σοκ BBC Arabic: Facebook, Google και Apple προωθούν το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο (vid)

Αποκάλυψη-σοκ από τους δημοσιογράφους του BBC News Arabic σύμφωνα με την οποία εταιρείες κολοσσοί του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών, όπως το Facebook, η Google και η Apple ανέχονται ή ακόμα και προωθούν ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο.

Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη δημοσιογράφων του BBC News Arabic σύμφωνα με την οποία εταιρείες κολοσσοί του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών, όπως το Facebook, η Google και η Apple ανέχονται ή ακόμα και προωθούν ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο.

Σε διάφορες εφαρμογές -και μέσω σχετικών hashtags- αγοράζονται και πωλούνται γυναίκες στις οποίες συμπεριφέρονται σαν δούλες.

Σε χώρες του Κόλπου όπου εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βιώνουν απόλυτη ταπείνωση και στέρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι δημοσιογράφοι του BBC Arabic υποδύθηκαν ζευγάρι που είχε μόλις φτάσει για να εγκατασταθεί στο Κουβέιτ και αναζητούσε οικιακή βοηθό για το σπίτι του.

Μίλησαν με 57 χρήστες και επισκέφθηκαν πάνω από δέκα, που επιχείρησαν να τους πουλήσουν την οικιακή βοηθό μέσω της εφαρμογής 4Sale.

Όπως τους έλεγαν, για να τις ελέγχουν είχαν κατασχέσει τα διαβατήριά τους, τις είχαν κλεισμένες σε σπίτι, δούλευαν χωρίς ρεπό και απέφευγαν να τους παρέχουν πρόσβαση σε ε τηλέφωνο.

ΟΗΕ: Να λογοδοτήσουν Google, Apple και Facebook

«Εκείνο που κάνουν, στην ουσία, αυτές οι εταιρείες είναι να προωθούν, μέσω των υπηρεσιών τους, μια διαδικτυακή αγορά σκλάβων» δήλωσε η Urmila Bhoola, ειδική του ΟΗΕ σε θέματα σύγχρονης σκλαβιάς.

«Αν η Google, η Apple, το Facebook και όποιες άλλες εταιρείες φιλοξενούν εφαρμογές σαν αυτές, πρέπει να λογοδοτήσουν», σημειώνει η ίδια.

Αντίδραση από Facebook

Μετά τον σάλο, το Facebook δήλωσε ότι έχει αφαιρέσει τα επίμαχα hashtags, ενώ Google και Apple δήλωσαν ότι εργάζονται με app developers για να αποτρέψουν στο εξής οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.

Απάντηση Google και Αpple

Η Google εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της και γνωστοποίησε πως εργάζεται στην κατεύθυνση της αποτροπής αυτής της δράσης.

Η Apple ανακοίνωσε πως απαγορεύει αυστηρά την προώθηση του trafficking ανθρώπων και την παιδική εκμετάλλευση.



via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2PDYu8q
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη