Επανεξέταση των νέων όρων για χαρακτηρισμό πολυσύχναστων παραλιών ζητά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Επανεξέταση των νέων όρων για χαρακτηρισμό πολυσύχναστων παραλιών ζητά ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Την αναθεώρηση των προϋποθέσεων και των όρων για τη λειτουργία πολυσύχναστων παραλιών με ναυαγοσωστική κάλυψη, ζητά από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής κ. Γιαν. Πλακιωτάκη, ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Πα. Κουτσάφτης.

Στην επιστολή του την οποία κοινοποίησε στους βουλευτές του νομού και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, ο κ. Κουτσάφτης επισημαίνει τα εξής που χρήζουν αναθεώρησης:

Στην υπό συζήτηση του Προεδρικού Διατάγματος με θέμα «Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, χορήγηση άδειας ναυαγοσώστη, υποχρεωτική πρόσληψη ναυαγοσώστη σε οργανωμένες ή μη παραλίες», αναφέρονται πολλά και διάφορα τα οποία αν εφαρμοστούν όπως προτείνονται, ο Δήμος μας δεν θα έχει τη δυνατότητα να χαρακτηρίσει καμία από τις παραλίες του ως πολυσύχναστες, με συνέπεια να υποβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν.

Οι προτάσεις είναι:

  1. Οι ώρες ναυαγοσωστικής κάλυψης από 10:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ. γίνονται από 08:00 το πρωί μέχρι 20:00 το βράδυ, με αποτέλεσμα να διπλασιάζονται οι ναυαγοσώστες σε κάθε θέση.
  2. Οι μήνες ναυαγοσωστικής κάλυψης από τέσσερις (4) γίνονται έξι (6), εφόσον πάρει παράταση
  3. Ο εξοπλισμός όπως jet ski και μεγαλύτερο ναυαγοσωστικό σκάφος, είναι αυτά που θα εκτοξεύσουν τις αμοιβές της ναυαγοσωστικής κάλυψης εις το διπλάσιο.
  4. Η προσθήκη εποπτών γίνεται σε παραλίες τον Μάϊο έως 15 Ιουνίου και στις 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και τον Οκτώβριο, από την στιγμή που δεν έχουν ούτε έναν λουόμενο.

Κ. Μαραβέγιας: «Να εξεταστούν οι προτάσεις του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για ασφαλείς παραλίες»

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας προώθησε σήμερα μέσω της Βουλής προτάσεις του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των τουριστικών παραλιών. Πρόκειται για κορυφαίο θέμα ασφάλειας που δυστυχώς αναδείχθηκε και φέτος με σειρά ατυχών συμβάντων στις θάλασσες πολλών περιοχών της χώρας μας.

Ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας ζητά από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που επεξεργάζεται σχετικό προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος να εξετάσει τις απόψεις του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και να αξιολογηθούν από τη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος που μελετά το νομοθετικό πλαίσιο για τους ναυαγοσώστες και τη ναυαγοσωστική εκπαίδευση.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/32pNyxG
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη