-->

Επιλογή για Πρόεδρο Δημοκρατίας: Τι λένε στη ΝΔ - Πότε αποφασίζει ο Μητσοτάκης

Επιλογή για Πρόεδρο Δημοκρατίας: Τι λένε στη ΝΔ - Πότε αποφασίζει ο Μητσοτάκης

Από τη στιγμή που αποσυνδέεται η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με τη θητεία της κυβέρνησης έπειτα και από την ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο πρωθυπουργός έχει πολλές επιλογές.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πλέον μπορεί να προτείνει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα πρόσωπο για την εκλογή του οποίου θα αρκούν 151 ψήφοι χωρίς να απαιτείται διάλυση της Βουλής.

Η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου λήγει τον Μάρτιο του 2020 και το τελευταίο διάστημα αρκετά στελέχη προτείνουν τον Αντώνη Σαμαρά.

«Για μένα ο καταλληλότερος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο Αντώνης Σαμαράς», είπε ο Ανδρέας Κατσανιώτης. «Αναφανδόν. Εγώ είμαι μέγας φαν και φίλος του Αντώνη Σαμαρά, είναι γνωστό αυτό. Μακάρι να το θέλει ο ίδιος – δεν ξέρω αν το θέλει- και μακάρι να είναι αυτή η πρόταση της παρατάξεως», δήλωσε και Μάκης Βορίδης.

Αρκετοί πάντως στη ΝΔ θα ήθελαν δεύτερη θητεία Παυλόπουλου. «Όταν μπορείς να εκλέξεις ΠτΔ, με 250 "ναι", δεν χάνεις αυτήν την ευκαιρία», είχε πει σε συνέντευξή του ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Γυναίκα στο αξίωμα

Σημειώνεται ότι το 2015, με επιστολή του, ο κ. Μητσοτάκης είχε εξηγήσει τους λόγους που δεν θα ψήφιζε τον Προκόπη Παυλόπουλο για ΠτΔ, διαχωρίζοντας την θέση του από την στάση του κόμματος.

Δημοσιεύματα για γυναικεία υποψηφιότητα κοινής αποδοχής έκαναν λόγο για τη Μαρία Δαμανάκη, την Άννα Διαμαντοπούλου, της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου και της πρώτης προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Το επόμενο διάστημα το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει και ο Πρωθυπουργός θα ανοίξει τα χαρτιά του.



via Ειδήσεις - Ειδήσεις | Dikaiologitika News https://ift.tt/2OcbmBa
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->