-->

Στο Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

Στο Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στο Βελιγράδι επιβεβαιώνει τις θερμές σχέσεις των δυο χωρών.

Στη συνάντησή του με τον ομόλογό του συζητήθηκαν διμερή και περιφερειακά θέματα με έμφαση τις εξελίξεις στην περιοχή και στα Βαλκάνια, ειδικότερα στο ζήτημα της ευρωπαϊκής προοπτικής στο χώρο των Δυτικών Βαλκανίων και της Σερβίας.

Ο κ. Δένδιας στις δηλώσεις του ανέφερε ότι για εμάς είναι σαφές ότι η Σερβία ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια, όπως και οι υπόλοιπες χώρες των δυτικών Βαλκανίων και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους γείτονές μας στην επίτευξη της ευρωπαϊκής τους πορείας.

Πρόσθεσε δε ότι η ένταξη στην ΕΕ αποτελεί βασικό στοιχείο για την επίτευξη ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην πολυτάραχη περιοχή.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην θέση της Ελλάδας ως προς την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, είπε ακόμη ότι η θέση μας ως προς το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου θα παραμείνει αμετάβλητη, έως ότου επιτευχθεί τελική συμφωνία.

Εξαγγέλθηκε η συγκρότηση 3μερούς Ελλάδας, Κύπρου, Σερβίας, μια πρόταση συνεργασίας του Σέρβου υπουργού Εξωτερικών.

Προετοιμάζεται η 3η συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου συνεργασίας που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 11 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ/ Νίκος Σταυρουλάκης

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2NM8P0B
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->