Οι αναπτυξιακές προοπτικές της σαλγκαροτροφίας

Οι αναπτυξιακές προοπτικές της σαλγκαροτροφίας

Για  θέματα που αφορούν στον νέο, ανερχόμενο και καινοτόμο κλάδο της αγροτικής ανάπτυξης, αυτόν της σαλιγκαροτροφίας, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 29 Νοεμβρίου 2019, μετά από πρωτοβουλία της κ. Ζέττας Μ. Μακρή, Βουλευτή Ν. Μαγνησίας, συνάντηση του Θεσσαλού Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκρέκα, με την Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Μ. Χατζηϊωάννου, τον Προέδρο του Πανελληνίου Συνεταιρισμού Σαλιγκαροτρόφων, κ. Άρη Νικολόπουλο, τον Τομεάρχη Αγροτικού της ΔΗΜΤΟ Βόλου, κ. Γ. Μακρυγιάννη και τον Υποψήφιο  Διδάκτορα του Τμήματος κ. Κ. Αποστόλου.

Στη συνάντηση, παρατέθηκαν και αναπτύχθηκαν σειρά ζητημάτων του κλάδου, όπως η διάρθρωσή του, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σαλιγκαροπαραγωγοί, ο αριθμός των εκμεταλλεύσεων και οι αναπτυξιακές προοπτικές για το μέλλον. Επιπρόσθετα, συζητήθηκε, εκτενώς, η εξειδικευμένη ερευνητική δραστηριότητα του συγκεκριμένου τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο ως άνω αντικείμενο, μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία, η εξαιρετική και πολυετή συνεργασία που έχει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τους σαλιγκαροπαραγωγούς καθώς και η κοινή  προσπάθεια που γίνεται από το σύνολο των εμπλεκομένων προκειμένου τα συγκεκριμένα ελληνικά προϊόντα να γίνουν περισσότερο ελκυστικά και ανταγωνιστικά και να προωθηθούν αποτελεσματικότερα στην εγχώρια και ξένη αγορά.

Ο Υφυπουργός άκουσε με ζωηρό ενδιαφέρον για τις επενδυτικές προοπτικές και τα καινοτόμα σχέδια των σαλιγκαροκαλλιεργητών, ζήτησε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εμπεριστατωμένη και αναλυτική ενημέρωση αναφορικά με την πιστοποίηση του προϊόντος, και, καθώς είχε συνάντηση, αμέσως μετά, με τον Επικεφαλής του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) κ,. Ι. Καλτσά στην Ελλάδα, άδραξε την ευκαιρία να επικοινωνήσει θετικά τη συγκεκριμένη προσπάθεια προκειμένου στο μέλλον να είναι τουλάχιστον εφικτή ή δυνατόν και θετική οποιαδήποτε προσφυγή για  χρηματοδοτική αρωγή από την EIB.

Διαδοχικά, η κ. Μακρή είχε προγραμματισμένη συνάντηση στη Βουλή με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης  Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Μπαγινέτα, τον οποίο και ενημέρωσαν σχετικά για τα θέματα οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανελληνίου Συνεταιρισμού Σαλιγκαροτρόφων.

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/33wCEXD
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη