Μεταναστευτικό: Στο φουλ οι μηχανές για την μετεγκατάσταση προσφυγών στην ενδοχώρα

Μεταναστευτικό: Στο φουλ οι μηχανές για την μετεγκατάσταση προσφυγών στην ενδοχώρα

Στο φουλ οι μηχανές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Χαρακτηριστικά ειναι και τα στοιχεία από την δημοσκόπηση για το Βεργίνα Tv, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες δεν βλέπουν καμία διαφορά στην αντιμετώπιση του προσφυγικού μεταξύ Νέας Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες επίκειται η ανακοίνωση της λειτουργίας κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κώ και τη Λέρο με το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, να έχει προνοήσει για την δημιουργία ανάλογων δομών και στην ενδοχώρα, όπως αυτές, που μεαξύ άλλων αναμένεται να χωροθετηθούν σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Στερέα Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα συγκεκριμένα κέντρα στην ενδοχώρα είναι πιθανό να ξεπεράσουν τα 10. Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές θεωρούν πως είναι εφικτός στόχος η μετεγκατάσταση 20.000 αιτούντων άσυλο προς την ενδοχώρα έως τις πρώτες εβδομάδες του 2020. 

Επιπλέον, στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πως η εφαρμογή από 1/1/2020 του νέου νόμου για την χορήγηση ασύλου, που περιλαμβάνει σφιχτότερα χρονοδιαγράμματα και αυστηρότερα κριτήρια θα αποσυμφορήσει την κατάσταση εντός της χώρας μέσω της ουσιαστικής επανεκκίνησης της διαδικασίας των επιστροφών στην Τουρκία και σε ασφαλείς χώρες.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News https://ift.tt/2qy48yD
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη