«Το Ολοκαύτωμα των Μαρτύρων και των Ηρώων θα παραμείνει άσβεστο στη μνήμη μας» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Χρήστος Παναγόπουλος, μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση για τους Έλληνες εβραϊκής καταγωγής, που δολοφόνησαν οι Γερμανοί κατά την περίοδο 1941-1944 στην Ελλάδα σε εκδήλωση σε συναγωγή της αμερικανικής πρωτεύουσας.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο οργανισμός «OXI DAY» και η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή για την τραγωδία των Ελλήνων Εβραίων κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και του διευθυντή διεθνών σχέσεων της AJC, Jason Isaacson.
Στο χαιρετισμό του, ο X.Παναγόπουλος ανέφερε ότι η γερμανική κατοχή οδήγησε σε μείωση κατά 10% σχεδόν του ελληνικού πληθυσμού. Μεταξύ αυτών, 67.000 Έλληνες Εβραίοι, δηλαδή 86% του εβραϊκού πληθυσμού της Ελλάδας, έχασαν τη ζωή τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
www.pronews.gr
