Λαμία: Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών έβαλε γκολ στις καρδιές των παιδιών


Με την ευλογία και πατρική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών το Σάββατο 30 Νοεμβρίου το πρωί πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Α΄ φάση του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μέρους  των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως μας,  στο πλαίσιο δράσεων του Γραφείου Νεότητος.

Στο champions league συμμετείχαν επτά (7)  Κατηχητικά σχολεία των Ενοριών της Μητροπόλεως μας, της Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης, το οποίο είχε και  την ευθύνη της διοργανώσεως,  του Αγίου Δημητρίου Λαμίας, του Αγίου  Αθανασίου Λαμίας, των Αγίων Αποστόλων Λαμίας, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Ευρυτανίας, των Αγίων Αναργύρων Γλύφας και  των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας.

Συμμετείχαν με πολύ χαρά πάνω από  100 παιδιά. Η Εκκλησία μας παρομοιάζει τη ζωή του χριστιανού με τη ζωή ενός αθλητή. Χρειάζεται λοιπόν να γυμνάζεται και η ψυχή και το σώμα.

Έτσι αυτό το Σάββατο, το μόνο σίγουρο είναι ότι,  θα μείνει αξέχαστο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, διότι  γυμνάστηκαν, έπαιξαν,  χάρηκαν την επικοινωνία και την όμορφη παρέα με το νέο τους Ποιμενάρχη  βλέποντας εν τέλει  και  μια άλλη όμορφη εικόνα της Εκκλησίας.

Το μικρό αυτό Πρωτάθλημα έλαβε χώρα στις άρτιες εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου “Serpanos”, της αξιότιμης οικογενείας του κ. Αθανασίου Σερπάνου στη Λαμία, οι οποίοι ως αρωγοί και συμπαραστάτες του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως ευγενώς προσέφεραν τις εγκαταστάσεις και υπηρεσίες  του σύγχρονου γηπέδου και όλους τους χώρους αθλοπαιδιών, εντελώς δωρεάν.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι,  στα γήπεδα υπήρχε η δυνατότητα ελέγχου των φάσεων μέσω του νέου συστήματος V. A. R., γεγονός το οποίο εθαύμασαν τα παιδιά, αλλά και η κερκίδα, η οποία αποτελούταν από γονείς και συνοδούς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών αρχικά, ωμίλησε στα παιδιά επιβεβαιώνοντας ότι,  η έκβαση των αγώνων θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, διότι τα παιδιά είναι γεμάτα από την δύναμη και την ευλογία του Θεού και εκήρυξε  την έναρξη των αγώνων με ένα καλό σουτ.

Για τρεις και πλέον ώρες τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε αγώνες και έτσι τα κατηχητικά των Ενοριών συμμετείχαν σε μεταξύ τους ματς.

Στις 3 περίπου το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός, όπου νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Ενορία των Αγίων Αποστόλων Παγκρατίου.

Πριν την βράβευση των παιδιών ο Ποιμενάρχης μας είχε την ευκαιρία να παίξει μπάλα με τα παιδιά και με επιδεξιότητα και στυλ να ρίξει πολλά σουτ.

Το σχόλιο του δε,  για το αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν: « Τα σουτ που έριξα βγήκαν όλα out, διότι θέλω να βάζω γκολ στις καρδιές σας».

Εν μέσω χειροκροτημάτων και μετά την ολοκλήρωση των αγώνων ο Ποιμενάρχης μας προχώρησε στην βράβευση της νικήτριας ομάδας των Αγίων Αποστόλων, στους διοργανωτές, στον κ. Σερπάνο, στους συντελεστές και σε όλα τα παιδιά.

Οι συμμετέχουσες Ενορίας βραβεύθηκαν με αναμνηστικό κύπελο και όλοι οι ποδοσφαιριστές με μετάλλιο.

Ο οικοδεσπότης κ. Αθανάσιος Σερπάνος, εις ένδειξιν τιμής και σεβασμού προσέφερε στον Σεβασμιώτατο το έμβλημα της Ακαδημίας, εις το οποίο απεικονίζεται η «Νίκη της Σαμοθράκης», οι δε διοργανώτρια Ενορία ετίμησε τον Ποιμενάρχη μας με ονομαστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Πολλά ήταν και τα δώρα που έκρυβε η αξέχαστη αυτή ημέρα για τα παιδιά. Τρεις τυχεροί κέρδισαν από μία επαγγελματική μπάλα ποδοσφαίρου, συλλεκτικής αξίας, πάνω στην οποία ο Σεβασμιώτατος έθεσε την υπογραφή του και για όλα τα παιδιά ο κ. Σερπάνος προσέφερε κουπόνι παρακολούθησης και συμμετοχής στην Ακαδημία διάρκειας ενός  μηνός,  εντελώς δωρεάν.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Υπεύθυνο Νεότητος Πανοσιολ. Αρχιμ.π. Αμβρόσιο Αναστασίου, Καθηγούμενο της Ιστορικής Μονής Παναγίας Αντινίτσης, τους Ιερείς και Κατηχητές της διοργανώτριας Ενορίας Αγίας Παρασκευής Λαμίας, τους εθελοντές για την άψογη προετοιμασία και άρτια διεξαγωγή του Πρωταθλήματος  και φυσικά ευχαρίστησε εγκαρδίως τον κ. Αθανάσιο Σερπάνο, εις τον οποίο ευχήθηκε ο Δωρεοδότης Κύριος να χαρίζει σ’ εκείνον και την οικογένειά του υγεία, ευτυχία και παντοτινή ευλογία.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση έκλεισε με πλούσιο κέρασμα προς όλους.

Ο Σεβασμιώτατος ομιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης  για το μοναδικό αυτό γεγονός χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Η Εκκλησία μας αγκαλιάζει κάθε πτυχή της ζωής των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων,  των παιδιών μας. Ο αθλητισμός είναι οξυγόνο για τα παιδιά, είναι δυνατότητα επικοινωνίας, συνεργασίας, μαθητείας στην ομαδική ζωή. Είναι ένα πνευματικό πρώτιστο γεγονός για εμάς, γι’ αυτό διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη αυτό το τουρνουά ποδοσφαίρου με την Ακαδημία Σερπάνος και την ευχαριστούμε πολύ, για να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να νιώσουν τη χαρά της ομαδικής άθλησης, της ευγενούς άμιλλας, της αγάπης,   του χειροκροτήματος του ενός για τον άλλον,  αλλά και σε εμάς να μας δοθεί η χαρά να ξαναγίνουμε παιδιά, να καμαρώσουμε τα παιδιά και να σκεφτούμε ότι,  η πραγματική ζωή βρίσκεται σ’ αυτές τις απλές μικρές χαρές που πολλές φορές λησμονούμε. Παιδί πάνω απ’ όλα σημαίνει παιχνίδι και όποιοι θέλουν να γίνουν παιδιά να αφήσουν την σοβαροφάνεια και να έρθουν να παίξουν  με τα παιδιά. Από τα παιδιά σήμερα διδαχτήκαμε. Από τον τρόπο συνεργασίας τους, την ευγενή άμιλλα, την ωραία ατμόσφαιρα που τα ίδια δημιούργησαν. Εμείς σήμερα μαθητεύσαμε από τα παιδιά, γίναμε σοφότεροι».


















































































































































































www.imfth.gr
Νεότερη Παλαιότερη