Κέρκυρα: Αισθητός στη ΒΔ Ελλάδα ο φονικός σεισμός του Δυρραχίου – Ανταπόκριση

Κέρκυρα: Αισθητός στη ΒΔ Ελλάδα ο φονικός σεισμός του Δυρραχίου – Ανταπόκριση

Αισθητός και στη χώρα μας έγινε ο φονικός σεισμός έντασης 6,4 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 5 το πρωί στην περιοχή του Δυρραχίου της Αλβανίας. Υπήρξαν εκτεταμένες καταστροφές, κτήρια και υποδομές κατέρρευσαν, υπάρχουν τουλάχιστον 300 τραυματίες και δεκάδες εγκλωβισμένοι ενώ ο αριθμός των νεκρών  υπολογίζεται στους 11 με κίνδυνο να αυξηθεί κατά την πάροδο της ημέρας. Ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αλβανό ομόλογό του προκειμένου να του εκφράσει την έμπρακτη συμπαράσταση της χώρας μας ενώ στα Τίρανα μετέβη ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Για εικόνες βιβλικής καταστροφής έκανε λόγο ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αλβανία Παναγιώτης Μπάρκας, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας.

Όπως τόνισε, τα προβλήματα απλώνονται σε όλη την κεντρική Αλβανία με το Δυρράχιο και τα Τίρανα να αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα.  Οι νεκροί έχουν ανέλθει στους 11 σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σοβαρά τραυματισμένοι είναι 3 ενώ τα νοσοκομεία της Αλβανίας έχουν επισκεφθεί για βοήθεια περισσότερα από 600 άτομα. Τα σωστικά συνεργεία έχουν ανασύρει από τα ερείπια 32 άτομα. Η χώρα επικεντρώνει την προσοχή της στις ανθρώπινες ζωές αλλά αντιμετωπίζει και σοβαρά προβλήματα καταστροφών στο ηλεκτρικό δίκτυο και στα κτήρια.

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.