Σφοδρή επίθεση Ερντογάν στον Μακρόν: Να κοιτάξεις τον δικό σου εγκεφαλικό θάνατο

Προκλητικές δηλώσεις κατά του Εμανουέλ Μακρόν έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την αναφορά του Γάλλου προέδρου πως το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε κατάσταση «εγκεφαλικού θανάτου».

Ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία που απηύθυνε στην Κωνσταντινούπολη, τόνισε πως τα σχόλια του Μακρόν για το ΝΑΤΟ αντανακλούν μια «άρρωστη και ρηχή» κατανόηση και πως ο Γάλλος πρόεδρος θα πρέπει «να πάει να κοιτάξει τον δικό του εγκεφαλικό θάνατο».

«Απευθύνομαι από την Τουρκία στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και θα το ξαναπώ στο ΝΑΤΟ. Πήγαινε πρώτα να κοιτάξεις τον δικό σου εγκεφαλικό θάνατο», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν και πρόσθεσε πως «αυτές οι δηλώσεις δεν ταιριάζουν παρά σε αυτούς του είδους σου που είναι σε κατάσταση εγκεφαλικού θανάτου».

Χθες, ο Γάλλος πρόεδρος επέκρινε την τουρκική επιχείρηση στη Συρία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής.

Οι δηλώσεις Ερντογάν δυναμιτίζουν το κλίμα λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



via Press24.gr https://ift.tt/2q2izdW
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη