Νευροεπιστήμονες προειδοποιούν: Το πορνό επαναφέρει τον εγκέφαλο στην εφηβεία

Η παρακολούθηση πορνό διαβρώνει συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου με αποτέλεσμα αυτός να επανέρχεται σε εφηβική κατάσταση, προειδοποιούν οι νευροεπιστήμονες.

Συγκεκριμένα, η Ρέιτσελ Αν Μπαρ, νευροεπιστήμονας και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Λαβάλ του Καναδά, αναφέρει πως οι μελέτες αποκαλύπτουν ότι οι άνθρωποι που παρακολουθούν συχνά "ροζ" θέαμα αναπτύσσουν βλάβη στον προμετωπιαίο φλοιό, την περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την ηθική, τη δύναμη της θέλησης και τις παρορμήσεις. Αυτή η εγκεφαλική περιοχή βασικά αναπτύσσεται μέχρι την ενηλικίωση. Η Μπαρ προειδοποιεί ότι, με βάση τα στοιχεία της έρευνάς της, το πορνό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα διαχείρισης τόσο των συναισθημάτων όσο και των παρορμήσεων, οδηγώντας πιθανώς σε προβλήματα συμπεριφοράς και στη λήψη κακών αποφάσεων.

Με την εξέλιξη του ίντερνετ το πορνό είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο και η ζήτησή του γνωρίζει εκρηκτικούς ρυθμούς με το Pornhub να συγκεντρώνει 33,5 εκατ. χτυπήματα, με αποτέλεσμα να θεωρείται το μεγαλύτερο site για δωρεάν πορνό θέαμα το 2018.

Σύμφωνα με την Μπαρ και την ομάδα της, που ερευνά τη μάθηση και τη μνήμη, το πορνό έχει ισχυρότατο αντίκτυπο στο νευρικό σύστημα κάτι που επηρεάζει και την ανθρώπινη συμπεριφορά. Μπορεί ακόμη και να ταυτιστεί με τη χρήση ναρκωτικών, καθώς όταν ένας άνθρωπος παίρνει κοκαΐνη, ο εγκέφαλός του νιώθει εξαιρετική ευφορία. Το ίδιο συμβαίνει με το σεξ και τον ερεθισμό. Αλλά πέρα από τη διαχείριση του ενθουσιασμού, ο ίδιος νευροδιαβιβαστής ελέγχει και τις αναμνήσεις.

Η υπερβολική έγερση του νευροδιαβιβαστή μπορεί να μειώσει τα φυσικά αντανακλαστικά και τις συνήθειες με αποτέλεσμα το σώμα να έχει μια αβεβαιότητα στο πώς να διαχειριστεί τις ανάγκες του. Οι χρήστες ναρκωτικών μπορεί να χάσουν την όρεξή τους και να αναζητήσουν περισσότερα ναρκωτικά. Οι χρήστες του πορνό, σύμφωνα με την επιστήμονα, μπορεί να αρχίσουν να βλέπουν πορνό σαν μια γρήγορη λύση για τις σεξουαλικές τους ανάγκες αντί να βρεθούν με έναν άνθρωπο.

via Press24.gr https://ift.tt/2DsJt1B

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη