«Κλειδώνει» η απόφαση για κοινωνικό μέρισμα - Κριτήρια και δικαιούχοι

«Κλειδώνει» η απόφαση για κοινωνικό μέρισμα - Κριτήρια και δικαιούχοι

Αντίστροφη μέτρηση για το κοινωνικό μέρισμα καθώς τις αμέσως επόμενες ημέρες «κλειδώνει» για τους δικαιούχους. Ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε πληροφορίες και για το υπερπλεόνασμα που θα πάει σε ανέργους και άλλες ευαίσθητες ομάδες.

Οι αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες για τους δικαιούχους. Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στο Σκάι ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γνωρίζουν τους δικαιούχους που θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα, ενώ συμπλήρωσε ότι το υπερπλεόνασμα θα πάει σε ανέργους και σε άλλες ευαίσθητες ομάδες.

«Βούληση μας είναι η μείωση των φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», είπε  ο κ. Σταϊκούρας, ενώ τόνισε την ξεκάθαρη στόχευση αυτής της κυβέρνησης για μείωση φόρων.

Έρχεται μείωση στην εισφορά αλληλεγγύης

Ο υπουργός προανήγγειλε ότι νωρίτερα από το 2021 θα αρχίσει η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ και το 2020.

Ο κ. Σταϊκούρας, επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπει ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, ενώ δεσμεύτηκε ότι ότι το εισόδημα των πολιτών το 2020 θα είναι μεγαλύτερο από το 2019. 

Κάλεσε δε, τους πολίτες να ρυθμίσουν άμεσα τα δάνεια πρώτης κατοικίας καθώς, όπως είπε, δεν θα υπάρχει νέα παράταση για τη ρύθμιση των δανείων.  

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 θα ανακοινωθούν και τα κίνητρα για τα καθαρά αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον υπουργό. 

Όπως όλα δείχνουν και πλέον μετά τις δηλώσεις από επίσημα χείλη, οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα είναι ζήτημα ολίγων ημερών.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2OznRXH
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη