Άνοιξαν σήμερα τα σχολεία στο Νέο Δελχί, καθώς βελτιώθηκε η ποιότητα του αέρα

Άνοιξαν σήμερα τα σχολεία στο Νέο Δελχί, καθώς βελτιώθηκε η ποιότητα του αέρα

Άνοιξαν σήμερα τα σχολεία στο Νέο Δελχί της Ινδίας έπειτα από δύο ημέρες που παρέμειναν κλειστά εξαιτίας της πολύ μεγάλης αύξησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η οποία προκάλεσε υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ώθησε πολίτες και οργανώσεις προάσπισης του περιβάλλοντος να διαδηλώσουν.

Τα παιδιά, πολλά από τα οποία φορούσαν μάσκες, επέστρεψαν στα σχολεία του Νέου Δελχί και των γύρω προαστίων, παρότι τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης παραμένουν «ανθυγιεινά» στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ινδίας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας.

Γενικά, η ποιότητα του αέρα στο Νέο Δελχί ήταν βελτιωμένη για δεύτερη συνεχή ημέρα, χάρη σε πιο ισχυρούς ανέμους που παρέσυραν τα μικροσωματίδια που μολύνουν την ατμόσφαιρα.

Βασική αιτία της ατμοσφαιρικής μόλυνσης που καταγράφεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή στο Νέο Δελχί είναι οι καύσεις γεωργικών υπολειμμάτων στα κρατίδια Παντζάμπ και Χαριάνα, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται από τη χρήση πυροτεχνημάτων στη διάρκεια της ινδουιστικής γιορτής Ντιουάλι. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις μετεωρολογικές συνθήκες – το κρύο και τους ασθενείς ανέμους—καθιστούν την κατάσταση αφόρητη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/32p9n0d
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.