Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Tο Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού έχει σχεδιάσει, για τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου, πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που συναρπάζουν μικρούς και μεγάλους, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Σαββατιάτικα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα, (3 έως 5 ετών με τους γονείς τους):

16/11/2019

«Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης»

Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά… ή μήπως δεν είναι έτσι; Στο δάσος της ΙΜΕοχώρας, τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει το χορό και το τραγούδι.

«Τι  λέτε παιδιά, μιας και μαζευτήκαμε σήμερα όλοι εδώ, δεν γινόμαστε εμείς η καινούρια χορωδία του Τζίκη Τζιτζίκη;» Για να γίνει αυτό: ζεσταίνουμε τις φωνές μας, βάζουμε τον ήχο σε τάξη, ανακαλύπτουμε τις νότες, γνωρίζουμε τα μουσικά όργανα. Με ερέθισμα την ιστορία της χορωδίας των τζιτζικιών, μπαίνουμε σε μελωδικά μονοπάτια και ανακαλύπτουμε τα μυστικά του κόσμου της μουσικής!

23/11/2019

«Μια μέρα με τον Χουμ και την Νταν»

Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουν στους μικρούς φίλους μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα βοηθήσουν τους μικρούς φίλους να ανακαλύψουν την καθημερινότητά τους.

Ο Χουμ και η Νταν υποδέχονται τα παιδιά στη καθημερινότητα τους που σήμερα φαντάζει μυθική. Ίχνη ζώων τα οδηγούν στην σπηλιά τους για να ανακαλύψουν μία εστία, πέτρες, βραχογραφίες, κοχύλια, εργαλεία, καρπούς ή αλλιώς τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν οι άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια.

30/11/2019

«Φεγγαράκι μου λαμπρό…

…θα' ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!»

Ένα μαγικό ταξίδι στη σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες! Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια. Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα!

Είσαστε έτοιμοι για ένα ταξίδι στο φεγγάρι; Ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας και επιβιβαζόμαστε στο διαστημόπλοιο! Χωρίς την κάσκα του αστροναύτη δεν μπορούμε να πάμε πουθενά! Αποβιβαζόμαστε στη σελήνη. Μπορούμε να περπατήσουμε; Μπορούμε να χορέψουμε; Έλλειψη βαρύτητας, κρατήρες και μετεωρίτες μας οδηγούν στην περιπέτεια και το παιχνίδι. Πώς θα γυρίσουμε πίσω; Ποια ανάμνηση θα φέρουμε μαζί μας;

 

Πληροφορίες:

  • Ώρα έναρξης: 11:30
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 70′
  • Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8€ το παιδί, 4€ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

 

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα (για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές Δημοτικού):

 17/11/2019

«Φώτα, κλακέτα, πάμε!»

Στη σιωπή μπορούν να ακουστούν τα πιο δυνατά συναισθήματα! Ο βουβός κινηματογράφος ξεδιπλώνει τα μυστικά του και μας γεμίζει χαρά, γέλιο, γνώση και παιχνίδι!

Πώς εκφράζονται οι ηθοποιοί στον βουβό κινηματογράφο; Ποια εκφραστικά μέσα αξιοποιούνται;

Για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ' Δημοτικού.

24/11/2019

«Ψάχνοντας το μυστήριο της ζωής»

Με την ανακάλυψη της χωροχρονομηχανής του, ο δρ Λάμπης Ανακαλυπτάκης ταξιδεύει σε πολιτισμούς του παρελθόντος και του παρόντος για να μάθει τα μυστικά τους.

Πέντε πολιτισμοί του παρελθόντος, σημαντικά στοιχεία, γρίφοι, θρύλοι και ένα άτυπο παιχνίδι θησαυρού συνθέτουν μια εκπαιδευτική, αλλά ιδιαίτερα διασκεδαστική δράση που οδηγεί τους μικρούς φίλους στην λύση του μυστηρίου!

Για μαθητές από Γ' Δημοτικού έως ΣΤ' Δημοτικού.

 

Πληροφορίες:

  • Ώρες έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 90′
  • Κόστος συμμετοχής: 8,50€

 

Ελληνικός Κόσμος, Κέντρο Πολιτισμού

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τηλ: 212 2540000

www.ert.gr



via ert.gr https://www.ert.gr/radiotileorasi/politismos-radiotileorasi/technes-radiotileorasi/ekpaideytika-programmata-sto-idryma-meizonos-ellinismoy/

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη