Βρετανία: Παραίτηση- κεραυνός για τους Εργατικούς-Στη Σκωτία ο Τζόνσον

Βρετανία: Παραίτηση- κεραυνός για τους Εργατικούς-Στη Σκωτία ο Τζόνσον

«Σαμποτάζ και απόπειρα εκτροχιασμού» των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου καταλογίζει το BBC και άλλα βρετανικά μέσα, στον αντιπρόεδρο των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, Τομ Γουότσον ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του αποδίδοντας την πάντως, σε πρoσωπικούς και όχι πολιτικούς λόγους. Ως ένθερμος Remainer, της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ.Γουότσον αποτελούσε παραφωνία στην εκλογική του περιφέρεια, το 66% της οποίας επέλεξε Brexit στο δημοψήφισμα του 2016.

Την ίδια ώρα ο αντιπολιτευόμενος βουλευτής Ίαν Ώστεν, που επίσης ανήκει στο στρατόπεδο του πρώην πρωθυπουργού των Εργατικών Γκόρντον Μπράουν, καλεί το κόμμα να αποτρέψει την εκλογή του ηγέτη του Τζέρεμι Κόρμπιν και να ψηφίσει τον Συντηρητικό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στις επερχόμενες εκλογές.

Τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov δείχνει ότι η στήριξη στους Συντηρητικούς μειώθηκε κατά 2% και ανέρχεται πλέον στο 36%, ενώ το ποσοστό των Εργατικών παρέμεινε αμετάβλητο στο 25%.

Δεύτερη ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναγγέλει την άφιξη του στη Σκωτία ζητώντας εκτός από υλοποίηση του Brexit και ενότητα. Η απάντηση της Νικόλα Στέρτζιον ήταν πως «ο Μπόρις Τζόνσον πρέπει να ζητήσει συγνώμη για το χάος που υπέβαλλε τη Σκωτία εδώ και χρόνια».

Στο μεταξύ, αναζητώντας ρόλο ρυθμιστή στο μετεκλογικό σκηνικό οι εχθρικοί στο Brexit Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ανακοινώνουν εκλογική συμμαχία με το κομμάτων Πράσινων και το Ουαλικο Plaid Cymru με την προοπτική να καλύψουν 50 με 60 εκλογικές περιφέρειες υπέρ του Remain.

«Η οικονομία είναι το επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας σήμερα, αλλά ένα πράγμα που δεν θα έχουμε τώρα είναι μια επικαιροποιημένη αξιολόγηση των δημόσιων οικονομικών», έγραψε ο αρμόδιος συντάκτης του BBC, Faisal Islam, τονίζοντας ότι μόλις μία ώρα πριν από την δημοσίευση της έκθεσης ανακοινώθηκε ότι δεν θα γίνουν ανακοινώσεις «για να μην παραβιαστούν κανόνες» της προεκλογικής εκστρατείας.

Πηγή:ΕΡΤ1
Ανταπόκριση:Ευδοξία Λυμπέρη

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2CobiaQ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.