-->

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατακτά τον κόσμο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατακτά τον κόσμο

Θα είναι ο νικητής των ATP Finals ο Στέφανος Τσιτσιπάς; Θα το δούμε απόψε. Θα φτάσει στο νούμερο 1 του κόσμου; Θα το μάθουμε τα επόμενα χρόνια.

Αυτή τη στιγμή, όμως μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά για τη μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του Στέφανου Τσιτσιπά. Ενός Έλληνα, που έχει απογειώσει ένα -μέχρι πριν μερικά χρόνια- άγνωστο άθλημα στη χώρα μας.

Εκεί, που μια δυο φορές το μήνα βλέπαμε θέματα σε ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο για το τένις και κυρίως για τα κατορθώματα των Φέντερερ-Ναδάλ και Τζόκοβιτς, πλέον ήρθε ένας αθλητής γεννημένος το 1998 να βάλει την αντισφαίριση (ελληνιστί) στα πρωτοσέλιδα και τις κορυφές των ιστοσελίδων σε καθημερινή βάση.

Δεν ξέρουμε αν απόψε ο Τσιτσιπάς θα σηκώσει τη μεγαλύτερη κούπα της καριέρας του στο Λονδίνο. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Όμως το ότι έχει σηκώσει μια ολόκληρη χώρα από το καναπέ της στα ματς πόιντ του λέει πολλά. Πολλά περισσότερα από μία νίκη, ή μια κατάκτηση τουρνουά.

Για να φτάσει, όμως μέχρι εδώ ο «Tsitsifast», όπως είναι πλέον το παρατσούκλι του, προσπάθησε πολύ. Για την ακρίβεια, ξεπέρασε τον εαυτό του αφού μετά την πρώτη «σπίθα» της καριέρας του έδειχνε να εγκλωβίζεται στις διακυμάνσεις της ψυχολογίας του.

Τον είδαμε να φωνάζει, να μαλώνει, μέχρι και να βρίζει on camera. Όλα αυτά, φαινόταν να τον αποπροσανατολίζουν από τον βασικό του στόχο, που δεν ήταν άλλος από το παιχνίδι του και τα όσα ήθελε από αυτό. Το χθεσινό ματς στην O2 Αρένα ήταν το διαπιστευτήριο. Ναι! Ο Τσιτσιπάς «άλλαξε» μέσα στο κορτ και, πλέον κατακτά τον κόσμο του παγκοσμίου τένις. Και αφού αναφερόμαστε σε αλλαγές ας μιλήσουμε πιο ειδικά.

Ο «Στεφ» βελτίωσε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τα ματς, διαφοροποίησε τις αντιδράσεις του σε κρίσιμους πόντους, που δεν είχαν ευτυχή κατάληξη γι' αυτόν, σταμάτησε να ξεφεύγει και να έχει φραστικές διαμάχες με τους διαιτητές. Έκανε μέσα του το «κλικ» και κατάφερε να αλλάξει ολόκληρη την ψυχολογία του.

Πλέον, είναι «τσιμέντο» νοητικά όπως είπε και ο Μάρκος Παγδατής κατά τη διάρκεια της χθεσινής μετάδοσης. Δεν έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, δεν αντιδρά με ακραίο τρόπο, έχει μειώσει αισθητά τα αβίαστα λάθη και η αυτοπεποίθησή του συγκρίνεται με αυτή του Ράφαελ Ναδάλ στο χώμα! Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω αλλά και τις τρομερές δυνατότητές του σε κάθε -μα κάθε- τομέα του παιχνιδιού, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το πού μπορεί να φτάσει.

Περισσότερα στο Sportime.gr



via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2ppjcxU
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->