Ενεργειακή αναβάθμιση μέσω ΕΣΠΑ για το Λύκειο – ΕΠΑΛ Αγιάς

Ενεργειακή αναβάθμιση μέσω ΕΣΠΑ για το Λύκειο – ΕΠΑΛ Αγιάς

Την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ του Δήμου Αγιάς έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ.Αγοραστός. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 911.400 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Το έργο υλοποιείται με Δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας που είναι και Φορέας Χρηματοδότησης ενώ Κύριος και Φορέας Λειτουργίας του είναι ο Δήμος Αγιάς. Οι παρεμβάσεις αφορούν την αντικατάσταση κουφωμάτων, τη θερμομόνωση τοίχων και οροφής (δωμάτων και στεγών), την ενεργειακή αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και φωτισμού και την εγκατάσταση συστήματος ΑΠΕ (φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας).

Τα αναμενόμενα οφέλη από την λειτουργία της πράξης είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κτιρίου με ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου. Το υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Ε αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Α.
«Μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας χρηματοδοτούμε την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων προκειμένου να συγχρονιστούν με την εποχή. Ειδικά στα δημόσια σχολεία και σε συνεργασία με τους Δήμους βελτιώνουμε τις συνθήκες για παιδιά και καθηγητές, ώστε η διαδικασία της μάθησης να γίνεται σε ένα περιβάλλον άνετο και φιλικό. Τα σχολεία που στεγάζονται σε «πράσινα» κτίρια αποφέρουν πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη αλλά παράλληλα συνεισφέρουν και στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί ένα μαζικό και φιλόδοξο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ, – σε νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα κ.α.- που οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση χρηματικών πόρων, δημιουργεί θέσεις εργασίας, προσελκύει βιώσιμες επενδύσεις και προστατεύει το περιβάλλον, μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα παλιών και ξεπερασμένων από την εποχή, κτιρίων. Σήμερα προχωράμε σε συνεργασία με το Δήμο Αγιάς και το Δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα στη δημοπράτηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ της Αγιάς. Είναι ένα σημαντικό έργο που πέρα από την εξοικονόμηση χρημάτων και την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος θα προσφέρει στους μαθητές και στους καθηγητές ένα σύγχρονο, ασφαλή και φιλικό διδακτικό χώρο» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2L6Mfy5
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη