«Αντιδρούμε επειδή κανείς δεν μας ενημερώνει»

«Αντιδρούμε επειδή κανείς δεν μας ενημερώνει»

«Δεν μας έχει ενημερώσει κανείς για την έλευση των προσφύγων, έχουμε ζητήσει να έρθουν εδώ στο χωριό οι βουλευτές, από τον Δήμο, την Περιφέρεια να συζητήσουμε, δεν έρχεται κανείς. Δεν γνωρίζουμε τίποτα, γι αυτό και αντιδρούμε» μας είπε ο Πρόεδρος της Κοινότητας στην Καρίτσα Βασίλης Τσάκνης. Χθες το βράδυ οι κάτοικοι έκλεισαν τις εισόδους του χωριού επειδή είχαν την πληροφορία ότι θα έφταναν τα 40 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στον ξενώνα Βίλα Χριστίνα.

Στην Καρίτσα έχουν ήδη αφιχθεί 73 πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες, στο ξενοδοχείο Δοχός και αναμένονται ακόμη 40 αγόρια ηλικίας 13-18 ετών.

Οι κάτοικοι αντιδρούν υποστηρίζοντας ότι το χωριό δεν έχει τις υποδομές για να «σηκώσει» τόσους πρόσφυγες, δεν έχει φαρμακείο, Κ.Υ, φούρνο, Α.Τ και οι κάτοικοι είναι μόλις 250.

«Δεν είμαστε ρατσιστές, αν το συζητούσαμε και γινόταν πιό οργανωμένα, δεν θα είχαμε αντίρρηση να έρθουν λίγες οικογένειες, να τις βοηθήσουμε κιόλας» είπε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία ο κ.Τσάκνης.

Τελικώς, χθες βράδυ δεν εμφανίστηκε κάνενα λεωφορείο.

Στην Καλλιπεύκη του Δ.Τεμπών οι κάτοικοι κάνουν συνελεύσεις και αντιδρούν στο ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν πρόσφυγες σε ξενώνα του χωριού που ήδη έχει πάρει έγκριση.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/32iQMmI
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη