Επίκαιρη Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου για την ανάγκη στελέχωσης και χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Βόλου

Επίκαιρη Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου για την ανάγκη στελέχωσης και χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Βόλου

Σε συνέχεια των δύο προηγούμενων ερωτήσεων σχετικά με τις ανάγκες στελέχωσης και χρηματοδότησης του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητά από το Υπουργείο να παρέμβει άμεσα ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά ζητήματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου.

Αναλυτικά η Επίκαιρη Ερώτηση:

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Ανάγκη άμεσης στελέχωσης και χρηματοδότησης του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου»

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου είναι πραγματικό και κρίσιμο. Η αιφνίδια απόφαση της 5ης Υ.ΠΕ. να αναθεωρήσει για λόγους άγνωστους τον προϋπολογισμό της για τα νοσηλευτικά ιδρύματα έχει ως αποτέλεσμα το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο να χρηματοδοτείται με το σταγονόμετρο.

Η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (ΚΕ.ΣΥ.ΠΕ Μάιος 2019) είχε εγκρίνει την αύξηση του Οργανισμού του νοσοκομείου από 400 σε 460 κλίνες, ώστε να ενταχθούν το Αιμοδυναμικό Τμήμα, ο Μαγνητικός Τομογράφος και η δημιουργία της απολύτως απαραίτητης για την περιοχή Ογκολογικής Κλινικής. Επίσης, είχε προκηρύξει (προκήρυξη αρ. πρωτ. 10796/21-05-2019) 16 προσλήψεις μονίμων γιατρών ΕΣΥ διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ είχε προγραμματιστεί και η επαναπροκήρυξη των 6 άγονων θέσεων του αυτόνομου ΤΕΠ.

Ακόμη, με το αρ. πρωτ. 1737/27-4-19 έγγραφο του νοσοκομείου προς την 5η ΥΠΕ, είχε κοινοποιηθεί στο Υπουργείο η ανάγκη για την πρόσληψη 55 νοσηλευτών για την κάλυψη επειγουσών αναγκών αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των νέων δομών. Ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου καλύπτει επίσης 20 επικουρικούς ιατρούς και 18 θέσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού. Οι συμβάσεις των 5 από τους 20 επικουρικούς ιατρούς λήγουν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Πώς προτίθεται να παρέμβει στα σοβαρά ζητήματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου;

Ο ερωτών βουλευτής
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2JZigax
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.