Σύγκλητος ΑΣΟΕΕ: Κινδυνεύουν φοιτητές και προσωπικό από τα επεισόδια αγνώστων

Σύγκλητος ΑΣΟΕΕ: Κινδυνεύουν φοιτητές και προσωπικό από τα επεισόδια αγνώστων

Την έντονη ανησυχία της για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) εκφράζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, φοιτητές και προσωπικό κινδυνεύουν λόγω επεισοδίων που γίνονται στους χώρους του ιδρύματος.

Αφορμή για τη συνεδρίαση αποτέλεσε η πρόσφατη εκκένωση από την αστυνομία του διατηρητέου κτιρίου επί των οδών Δεριγνύ και Μαυροματαίων (δίπλα στην πρώην ΑΣΟΕΕ) που τελούσε υπό κατάληψη.

Η Σύγκλητος υποστηρίζει ότι «σταθερή θέση του Πανεπιστημίου ήταν και παραμένει ότι «το εν λόγω κτήριο θα πρέπει να περιέλθει στη διαχείριση και χρήση του Ιδρύματος» και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του στο πλαίσιο της αποστολής του».

Σε άλλο μέρος της ανακοίνωσης των μελών της Συγκλήτου αναφέρεται ότι «στα επεισόδια αυτά πρωταγωνιστούν άγνωστοι που εισέρχονται και εξέρχονται ανεξέλεγκτα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος είτε για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του Ιδρύματος ως ορμητήριο για συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις είτε για να βεβηλώσουν το κτήριο, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη της κοινότητας».

Παράλληλα στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά το εξής: «εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση αυτή, καθώς συχνά καταστρέφονται υποδομές πυρόσβεσης, αποκλείονται έξοδοι του κτηρίου, δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες λόγω ρίψης δακρυγόνων και μολότοφ, προκαλείται πανικός και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού».



via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News - Dikaiologitika News https://ift.tt/2WSmJRx
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη