Μανιαδάκης για Novartis: Οι Αμερικανοί πίεζαν να δώσω τον Λοβέρδο

Photo: Eurokinissi

Συνάντηση με κλιμάκιο του ΕΒΙ σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βιέννη, όταν στην Ελλάδα μαινόταν ο πόλεμος με την παραπομπή πολιτικών προσώπων για την υπόθεση της Novartis, είχε τον Φεβρουάριο του 2018 ο Νίκος Μανιαδάκης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Realnews, λίγους μήνες μετά ο άλλοτε προστατευόμενος στην Ελλάδα μάρτυρας και στη συνέχεια κατηγορούμενος συναντήθηκε και πάλι με την ίδια ομάδα ατόμων στο Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ, στο ομοσπονδιακό κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το τελευταίο «τετ α τετ» κράτησε οκτώ ώρες και, σύμφωνα με όσα περιγράφει ο κ. Μανιαδάκης στην κατάθεση που έδωσε στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, εκεί του ασκήθηκαν πιέσεις (έως και εκβιασμός) από τους Αμερικανούς ανάλογες με εκείνες των δικών μας εισαγγελέων, για να «δώσει» Έλληνες πολιτικούς και βασικά τον Ανδρέα Λοβέρδο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αυτές οι επαφές, υποστηρίζει ο καθηγητής Οικονομικών Υγείας, καθώς και ενδιάμεσες προπαρασκευαστικές, έγιναν κατόπιν προτροπής των εισαγγελέων Διαφθοράς. «Έχω συναντηθεί με τις αμερικανικές Αρχές σε δυο περιπτώσεις, κατόπιν προτροπής των εισαγγελέων Διαφθοράς. Συγκεκριμένα η κυρία Τουλουπάκη με προέτρεψε να ενταχθώ στο πρόγραμμα, καθώς υπήρχε συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες. Δεύτερον ο κ. Ντζούρας (σ.σ επίκουρος εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς) μου οργάνωσε συνέντευξη με υπάλληλο του ΕΒΙ κατά την υπαγωγή μου στο ελληνικό πρόγραμμα, προκειμένου οι αμερικανικές Αρχές να αξιολογήσουν αν θα ήθελαν να με εντάξουν στο δικό τους πρόγραμμα προστασίας. Μετά τη συνέντευξη, επικοινώνησαν μαζί μου οι Αμερικανοί απευθείας και συγκεκριμένα η δικηγόρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που συντόνιζε το αμερικανικό κλιμάκιο. Στη συνέχεια οργανώθηκε συνάντηση στην Αθήνα, η οποία ωστόσο ακυρώθηκε εξαιτίας των γεγονότων και της πολιτικής διάστασης που έλαβε η υπόθεση όταν ήρθε στη Βουλή των Ελλήνων. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε τελικά τον Φεβρουάριο του 2018 στη Βιέννη, σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας.

Στη συνάντηση πήγα μόνος μου. Συμμετείχαν η δικηγόρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, δύο εισαγγελείς και δύο στελέχη του FBI. Στη συνάντηση αυτή, που διήρκεσε τρεις ημέρες υπό τη μορφή σεμιναρίου, τους εξήγησα το ελληνικό Σύστημα Υγείας και τους παρέδωσα όλα τα στοιχεία που είχα δώσει και στις ελληνικές Αρχές καθ' όλη τη διάρκεια συνεργασίας μου μαζί τους.via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News - Dikaiologitika News https://ift.tt/2NzNrf1
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.