Κύκλωμα νοθείας καυσίμων: Ασύλληπτος ο αρχηγός Κυπριακής υπηκοότητας (video)

Κύκλωμα νοθείας καυσίμων: Ασύλληπτος ο αρχηγός Κυπριακής υπηκοότητας (video)

Εγκληματική οργάνωση με 72 μέλη τα οποία μετέφεραν συστηματικά από την Βουλγαρία μεγάλες ποσότητες χημικών διαλυτών, τις οποίες διακινούσαν σε πρατήρια υγρών καυσίμων της Αττικής εξάρθρωσαν οι ελληνικές αρχές.

Φορτία με χημικούς διαλύτες από τη Βουλγαρία και με εικονικά τιμολόγια κατέληγαν σε εγκαταστάσεις στην Αττική και από εκεί μεταφέρονταν σε 20 πρατήρια υγρών καυσίμων.

Οι διαλύτες από την Βουλγαρία, κατέληγαν σε δύο μεγάλες αποθήκες στον Ασπρόπυργο και στο Μενίδι Αττικής, που ήταν σε δυσπρόσιτες περιοχές, ενώ διέθεταν συστήματα παρακολούθησης με κάμερες για να είναι δύσκολο να τις πλησιάσει κανείς.

Στη συνέχεια μεταφέρονταν στα 21 πρατήρια και αναμιγνύονταν με τα καθαρά καύσιμα τα οποία αγόραζαν οι ανυποψίαστοι καταναλωτές. Με την ανάμειξη αυξανόταν ο όγκος των καυσίμων κινητήρων με φτηνές ουσίες, παρέχοντας έτσι μεγάλα κέρδη στα μέλη του κυκλώματος.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος (72) συνολικά ατόμων εκ των οποίων έχουν συλληφθεί 20 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ιδιοκτήτες πρατηρίων, ιδιοκτήτες και οδηγοί βυτιοφόρων και κάποιοι αχυράνθρωποι που φέρονταν ως διαχειριστές οκτώ εικονικών εταιρειών στην Ελλάδα, στις οποίες κατέληγαν μεγάλες ποσότητες διαλυτών, που εισάγονταν από τη Βουλγαρία, όπου είχαν στήσει δύο εταιρείες για τον σκοπό αυτό.

Στους 52 που διαφεύγουν περιλαμβάνεται και ο φερόμενος ως αρχηγός ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι αλλοδαπός, κάτοικος εξωτερικού, ηλικίας 50 ετών κυπριακής υπηκοότητας κι έχει απασχολήσει τις αρχές για κακουργήματα στο εξωτερικό.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προκύπτει ότι: Η συνολική ποσότητα χημικών διαλυτών που διακινήθηκε από τις αρχές του έτους 2018 μέχρι σήμερα, ξεπερνά τους 2.000  τόνους με απώλεια εσόδων από δασμούς και φόρους 2,5 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

Πηγή:ΕΡΤ

Σχετική είδηση:Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων (video)

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2R3ZzqL
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη