Σε μοναστήρι του νομού Αχαΐας οι πρώτοι πρόσφυγες (video)

Σε μοναστήρι του νομού Αχαΐας οι πρώτοι πρόσφυγες (video)

Έφτασαν στην ορεινή Αχαΐα οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες που θα εγκατασταθούν στην μονή Πορετσού, ενώ κάτοικοι και τοπικές αρχές αντιδρούν με την απόφαση, σχολιάζοντας ότι δεν είχαν ενημερωθεί, προτάσσοντας το ζήτημα του ιερού χώρου.

 

Οι πρώτοι πρόσφυγες που θα εγκατασταθούν στην δυτική Ελλάδα έφτασαν στην ορεινή Αχαΐα στην Ιερά μονή Πορετσού.

Το μοναστήρι υπάγεται στην Μητρόπολη Ηλείας και γεωγραφικά στο δήμο Καλαβρύτων του νομού Αχαΐας

Ο διεθνής οργανισμός μετανάστευσης φρόντισε να εξοπλίσει τους χώρους, όπου θα διαμένουν 50 πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά. Την αντίδραση των κατοίκων προκάλεσε η αιφνίδια, όπως την χαρακτήρισαν, απόφαση, αφού δεν είχαν ενημερωθεί για την εγκατάσταση.

Επιμένουν στο θέμα της θρησκείας αφού ο χώρος είναι θρησκευτικός και κοινωνικός τόπος αναφοράς. Το μοναστήρι ανακαινίστηκε πρόσφατα, ενώ η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας είναι διατεθειμένη να παρέχει φιλοξενία και σε άλλες δομές για οικογένειες προσφύγων και ασυνόδευτα παιδιά.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ/Νίκη Παπαδούλα

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2QktE4O
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη