Έρχονται νέες ρυθμίσεις για χρέη στην Εφορία- «Κλείδωσε» το κοινωνικό μέρισμα (video)

Έρχονται νέες ρυθμίσεις για χρέη στην Εφορία- «Κλείδωσε» το κοινωνικό μέρισμα (video)

Οι βεβαιωμένες οφειλές σε εφορίες, ελεγκτικά κέντρα και τελωνεία μπορούν να ενταχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης την 1η Νοεμβρίου. Την ίδια ώρα, την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνει η κυβέρνηση τον τρόπο διάθεσης του φετινού έκτακτου κοινωνικού μερίσματος, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Θα ενισχυθούν και όσοι έπεσαν θύματα υπερφορολόγησης» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και, μιλώντας στον «Σκάι», πρόσθεσε ότι «ένα κομμάτι του μερίσματος οφείλεται σε εκείνους που υπερφορολήθηκαν».

Νέα πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων

Αυτό σημαίνει, ότι οφειλές που αφορούν τον φόρο εισοδήματος του 2019, τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο κληρονομιάς μπορούν να εξοφληθούν με βάση τη νέα πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων, όταν αυτή τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2020. Η νέα ρύθμιση προβλέπεται σε διάταξη που τέθηκε στο άρθρο 43 του τελικού κειμένου του φορολογικού νομοσχεδίου.

Η διάταξη ορίζει ότι εξαιρούνται και δεν υπάγονται στη νέα πάγια ρύθμιση οφειλές που έχουν ήδη υπαχθεί σε οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση, η οποία κατά την 1η Νοεμβρίου 2019 ήταν σε ισχύ. Ουσιαστικά με τη διάταξη αυτή:

  • Όσοι φορολογούμενοι χρωστούν φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και άλλους φόρους και τέλη υπέρ του Δημοσίου που βεβαιώθηκαν στα ονόματά τους εντός του 2019, αλλά δεν έχουν εντάξει τις οφειλές τους αυτές στην ισχύουσα σήμερα πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, μπορούν να ρυθμίσουν τις συγκεκριμένες οφειλές σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις
  • Όσοι φορολογούμενοι βαρύνονται με παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία και τα έχουν αφήσει αρρύθμιστα θα μπορούν κι αυτοί να καταβάλουν τα συγκεκριμένα χρέη τους σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις εάν προέρχονται από φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ή άλλους τακτικά επιβαλλόμενους φόρους ή σε έως και 48 μηνιαίες δόσεις αν τα εν λόγω χρέη προέρχονται από φόρους κληρονομιάς ή από φορολογικά ή τελωνειακά πρόστιμα ή από άλλες έκτακτες αιτίες.
  •  Όλα τα χρέη προς την Εφορία που θα βεβαιώνονται μετά την ημερομηνία κατά την οποία θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις για τη νέα πάγια ρύθμιση θα μπορούν επίσης -είτε γίνουν ληξιπρόθεσμα είτε όχι- να ρυθμιστούν σε έως και 24 ή 48 δόσεις, κατά περίπτωση.

Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνει η κυβέρνηση τον τρόπο διάθεσης του φετινού έκτακτου κοινωνικού μερίσματος, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Θα ενισχυθούν και όσοι έπεσαν θύματα υπερφορολόγησης» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και, μιλώντας στον «Σκάι», πρόσθεσε ότι «ένα κομμάτι του μερίσματος οφείλεται σε εκείνους που υπερφορολήθηκαν».

Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος
Πηγή:ΕΡΤ1

Σχετική είδηση:Στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο-«Ό,τι είπαμε το κάνουμε», είπε ο Στ. Πέτσας (video)

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2L1ZuQu
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη