Γεννηματά στον ΑΝΤ1: Ο Μητσοτάκης έχει υποτιμήσει τις τουρκικές προκλήσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Καλεσμένη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ήταν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

«Η Κυβέρνηση είναι φανερό, ότι όπως και η προηγούμενη, υποτίμησε το πρόβλημα. Σήμερα, ακούγοντας τον Πρωθυπουργό αισθάνομαι ότι προσπαθεί και να το υποβαθμίσει», είπε η κ. Γεννηματά προσθέτοντας «έχουμε φύγει από την προκλητική ρητορική της Τουρκίας και έχουμε ενέργειες, που δεν πρέπει να αφήσουμε να οδηγήσουν σε τετελεσμένα. Δεν μπορεί να ακούω τον Πρωθυπουργό ότι πρέπει να δείξουμε καλή διάθεση. Δεν αρκεί η καλή διάθεση για να αντιμετωπίσουμε αυτό που συμβαίνει».

Όπως τόνισε η κ. Γεννηματά, απαντώντας στα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου, «περίμενα περισσότερη αποφασιστικότητα και τον Πρωθυπουργό να κάνει σαφές ότι θέλουμε ειρήνη και καλή γειτονία, αλλά ότι αυτό προϋποθέτει σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα μας».

«Εγώ δεν γνωρίζω με ποια γραμμή πορεύεται η Κυβέρνηση στα εθνικά μας θέματα», συμπλήρωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγή, λέγοντας ότι «η χώρα πορεύεται χωρίς εθνικό σχέδιο και εθνική γραμμή, χωρίς να ξέρουμε ποια είναι η γραμμή και τι προτίθεται η Κυβέρνηση να κάνει. Αυτά όλα θα έπρεπε να μπουν σε ένα χαρτί ως απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και αυτό να είναι ένα σαφές μήνυμα και προς την Τουρκία και προς τους εταίρους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Το «θερμό επεισόδιο» που πρέπει να αποφευχθεί"

Η Φώφη Γεννηματά είπε ότι φοβάται για «θερμό επεισόδιο» μεταξύ Ελλάδα και Τουρκίας, σημειώνοντας ότι «πρέπει να κάνουμε τα απάντα για να μην φθάσουμε σε ένα «θερμό επεισόδιο». Πρέπει να δούμε πως θα προλάβουμε τέτοιες εξελίξεις, γι΄ αυτό χρειάζεται η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών».

«Αυτήν την ώρα πρέπει να απαιτήσουμε την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να νίπτει τας χείρας του και πρέπει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με ρητή και ξεκάθαρη απόφαση του, να στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία, αλλά να λέει και προς την Λιβύη ότι θα πρέπει να αποφύγει τέτοιου είδους συμφωνίες, όπως αυτήν με την Τουρκία», συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:via Press24.gr https://ift.tt/38a9DV1
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.