Amazon- πωλούσε Χριστουγεννιάτικα στολίδια με φωτογραφίες από το Άουσβιτς

Amazon- πωλούσε Χριστουγεννιάτικα στολίδια με φωτογραφίες από το Άουσβιτς

Χριστουγεννιάτικα στολίδια διακοσμημένα με εικόνες του πρώην στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς στην Πολωνία μπορούσε κανείς να αγοράσει από το site της Amazon μέχρι την καταγγελία του «Μουσείου του Άουσβιτς- Μπιρκενάου» που προκάλεσε και την άμεση απόσυρση των προϊόντων.

Η εξωφρενική αυτή είδηση ήρθε στο φως την περασμένη Κυριακή όταν το μουσείο του Άουσβιτς με ανάρτησή του στο twitter έδωσε διαστάσεις στο θέμα αποκαλώντας τα συγκεκριμένα στολίδια «ενοχλητικά και ασεβή» ζητώντας από την Amazon να τα αποσύρει άμεσα. Μάλιστα, το μουσείο μεταφόρτωσε φωτογραφίες των επίμαχων προϊόντων τα οποία εικονίζουν… συρματοπλέγματα και παραπήγματα του στρατοπέδου.
Σε λιγότερο από μια ημέρα η Amazon είχε ήδη προχωρήσει στην απόσυρσή τους ξεκινώντας ένα σερί απολογιών της εταιρείας για το συγκεκριμένο θέμα.

Τα εξωφρενικά προϊόντα κι η αιτία του προβλήματος

Ανάμεσα στα προϊόντα υπήρχαν ανοιχτήρια μπουκαλιών που απεικόνιζαν το στρατόπεδο της φρίκης, κεραμικά στολίδια αλλά και mouse pads, όλα φτιαγμένα από μια εταιρεία η οποία παράγει μια ευρεία σειρά από σουβενίρ όπως μαγνητάκια ψυγείου που απεικονίζουν διάσημους τουριστικούς προορισμούς.

Όπως είπε πάντως στο Reuters ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Μουσείου: « Θεωρούμε αυτό το περιστατικό μεμονωμένο» και πρόσθεσε «αυτό που φαίνεται πραγματικά ανησυχητικό είναι ότι ολοένα περισσότεροι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ένα αυτοματοποιημένο software το οποίο τραβά και τοποθετεί εκατοντάδες εικόνες στα προϊόντα ευελπιστώντας απλώς να βρει πελάτες».

 



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/34KOrD0
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη