Στις Βρυξέλλες ο Bουλευτής της ΝΔ κ. Ανδρέας Κουστούμπας ως μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων


Σε κοινή διακοινοβουλευτική συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα εθνικά Κοινοβούλια συμμετείχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ  Ανδρέας Κουτσούμπας, ως μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων με τη νέα ηγεσία της ΕΕ στην εξωτερική πολιτική και τη διεύρυνση και συγκεκριμένα με τον Αντιπρόεδρο της Ε. Επιτροπής/Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για τις Εξωτερικές Σχέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας, Jossep Borrell, σχετικά με τους προσανατολισμούς της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ για τα επόμενα χρόνια, την ανάληψη παγκόσμιου ηγετικού ρόλου και την επίδειξη ισχύς για την προστασία και την προώθηση των συμφερόντων και αξιών της ΕΕ, καθώς και με τον Επίτροπο για τη Γειτονία και τη Διεύρυνση, Olivér Várhelyi,  σχετικά με την πορεία στις σχέσεις της ΕΕ με τα Δυτικά Βαλκάνια, τις χώρες και το μέλλον της διεύρυνσης γενικότερα μετά τη «μη λήψη αποφάσεων» για τις ενταξιακές συνομιλίες με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Σε παρέμβασή του ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ενταξιακή προοπτική του συνόλου των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, με σκοπό τη διαφύλαξη της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, με προϋπόθεση την τήρηση αυστηρής αιρεσιμότητας, βάσει των ιδίων επιδόσεων των υποψηφίων χωρών της περιοχής. Αναφέρθηκε επιπλέον στην ανάγκη οι χώρες που βρίσκονται σε ενταξιακές ή προενταξιακές διαπραγματεύσεις να σέβονται το διεθνές δίκαιο, με δεδομένο ότι «βρισκόμαστε τον τελευταίο καιρό σε μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της Θάλασσας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά


via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/386vmgQ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη