-->

Επίσκεψη συμπαράστασης στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Επίσκεψη συμπαράστασης στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία πήραν μαθητές της Νέας Ιωνίας που επισκέφθηκαν τα 82 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, τα οποία φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συμμετέχοντας σε πρόγραμμα της Διεθνούς Αμνηστίας συνάντησαν ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που παραμένουν στο κέντρο υπό καθεστώς «προστατευτικής φύλαξης». Μαθητές από σχολεία της Αττικής έφεραν γράμματα και βραχιολάκια με το σήμα της ειρήνης στα 82 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα.
Λόγια αγάπης, ενθάρρυνσης και συμπαράστασης, έφηβοι μαθητές προσπαθούν να δώσουν δύναμη σε ανήλικα προσφυγόπουλα που ο πόλεμος τα έδιωξε από την πατρίδα τους, ξεριζωμένα σε μια ξένη χώρα.

Σημαντική βοήθεια προς τους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα προσέφερε η γερμανική κυβέρνηση. Ο κ. Κουμουτσάκος παραλαμβάνοντας τα είδη πρώτης ανάγκης από τον Γερμανό πρέσβη επέκρινε για ακόμη μια φορά τη στάση της Τουρκίας στο μεταναστευτικό. Τα είδη πρώτης ανάγκης θα μοιραστούν σε οικογένειες που διαμένουν σε Κέντρα Προσωρινής Φιλοξενίας.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική: «Δεν πιστεύω ότι ένα κράτος όπως η Τουρκία, με την γνωστή παράδοση επιβολής εσωτερικής ασφάλειας, να εμφανίζεται αναποτελεσματικό να αντιμετωπίζει ριζικά τα δίκτυα των διακινητών που ενισχύουν με την παράνομη δράση τους, τις μεταναστευτικές ροές», ενώ από την πλευρά του ο Γερμανός πρέσβης Έρνστ Ράιχελ, τόνισε: «Η Ευρώπη στέκεται αλληλέγγυα στην Ελλάδα αναφορικά με τις εξελίξεις του πρόσφατα συμφωνημένου μνημονίου μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. Είναι απαραίτητη η τουρκική συνεργασία στο θέμα της μετανάστευσης».

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα, Νίκος Καπόγλης

Πηγή: EΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2sdxXF5
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->