Επίσημη επίσκεψη του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων


Στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, ευρέθη το απόγευμα της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, αποδεχόμενος την ευγενή πρόσκληση του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου.

Τον Ποιμενάρχη μας στην επίσκεψη του συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσμιολ. Πρτω. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ενώ τον  υπεδέχθη με εγκαρδιότητα ο κ. Δήμαρχος, καλωσορίζοντας τον και επίσημα στις Εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην προσφώνησή του ο κ. Καραΐσκος ανέφερε:

          «Σεβασμιώτατε,

Στις 16 Νοεμβρίου 2019 στη λαμπρή εκείνη μέρα για την Λαμία και τη Φθιώτιδα, είχα την τιμή εκ μέρους του Δήμου μας να Σας καλωσορίσω  στη Λαμία, στην πόλη Σας, σε ένα πρωτοφανές κλίμα λαμπρής και εγκάρδιας υποδοχής .

Η  θερμή, υποδοχή που σας επιφύλαξε ο λαός της Φθιώτιδας, έδειξε ότι όλοι μας Σας νοιώθουμε, Σαν έναν από εμάς. Η Λαμία και η Φθιώτιδα είναι πλέον δικός Σας τόπος.

Ήρθατε στο Δήμο μας, με την φρεσκάδα της νιότης σας, με τη σιγουριά της επιστημονικής σας επάρκειας και με την καλοσύνη που σας αναγνωρίζουν όσοι σας γνωρίζουν, και μπήκατε στις καρδιές μας, στα σπίτια μας, στις εκκλησιές μας, και  γράφετε ήδη  τη πιο λαμπρή σελίδα στην εκκλησιαστική και την τοπική μας ιστορία, με μια φωτισμένη Ποιμαντορία, που θα δείξει δρόμους και κατευθύνσεις στις ζωές μας, τα μυαλά μας και τις πράξεις μας προς το αγαθό προς το καλό, προς την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη και την πρόοδο.

Μέχρι σήμερα στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα της παρουσία Σας στο τόπο μας, γίνατε αυτό που ο ίδιος επιθυμούσατε και μας ζητήσατε στην ενθρονιστήρια ομιλία σας, ο Δεσπότης της καρδιάς μας. Γίνατε ένας πνευματικός ηγέτης από τον οποίο οι δημότες μας περιμένουν το λόγο του ως βάλσαμο στον πόνο τους και οδηγό στη ζωή τους.

Εμείς σαν Δημοτική αρχή, σας θεωρούμε σημαντικό συμπαραστάτη και αρωγό στο έργο μας, γιατί πιστεύουμε ότι διαχρονικά το έργο της Εκκλησίας μας ήταν, είναι και θα παραμείνει συνεκτικό στοιχείο του κοινωνικού μας ιστού. Ήδη έχουμε συζητήσει και ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λαμιέων και Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή στη συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Δήμου και το επόμενο χρονικό διάστημα θα το εξειδικεύσουμε και θα το φέρουμε για συζήτηση στο Δημοτικό μας συμβούλιο.

Σας καλωσορίζω λοιπόν και εγώ με τη σειρά μου στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, εδώ που χτυπά η καρδιά του Δήμου μας, Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και την ευλογία Σας τη χρειαζόμαστε για να λαμβάνουμε σωστές αποφάσεις για το καλό του τόπου μας και εύχομαι η ευλογία του Κυρίου να Σας συνοδεύει στην ποιμαντορία Σας, να Σας φωτίζει και να Σας προστατεύει».

Τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησαν επίσης και καλωσόρισαν οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, κ. Παναγιώτης Στασινός, η κ. Μαρία  Αντωνίου και ο Παναγιώτης Δελιχάς

Ο Ποιμενάρχης μας αντιφωνώντας του λόγους τόσο του κ. Δημάρχου όσο και των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, ευχαρίστησε εκ βάθους ψυχής του για την τιμητική πρόσκληση, χαρακτηρίζοντας την επίσκεψή του αυτή ως επίσκεψη γνωριμίας με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και αγάπης. Ευχαρίστησε ακόμη και για την αγάπη την οποία δέχτηκε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Ιστορικό Θρόνο της Φθιώτιδος  και όλους τους ανθρώπους που τον έκαναν να νιώσει  σαν να γεννήθηκε ή να μεγάλωσε εδώ.

«Ο Επίσκοπος έχει μόνο μια εξουσία: να αγαπά , να ενώνει και να συνθέτει. Χαίρομαι που υπάρχουν αξιόλογες φωνές και χρώματα που συνθέτουν ένα ωραίο νομό»,  είπε ο Σεβασμιώτατος  εκφράζοντας παράλληλα τη θέληση του,  να διαθέσει όλες του τις δυνάμεις για την επίλυση προβλημάτων που χρήζουν άμεσης  λύσης. 

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα παραβατικότητας, ενδοοικογενειακής βίας, άνισης μεταχείρισης αλλά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων για τα οποία απαιτείται στοχευμένη παρέμβαση. «Το διοικείν εστί το προνοείν».

Για την επίσημη επίσκεψη του Ποιμενάρχου μας ο κ. Ευθύμιος Καραΐσκος έγραψε σε επίσημη σελίδα του στα μέσα Κοινωνικής δικτύωσης:

«Σήμερα είχαμε την μεγάλη χαρά να υποδεχθούμε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ. κ. Συμεών.

Η παρουσία μιας τόσο φωτισμένης προσωπικότητας στο ανώτατο δημοκρατικό όργανο του Δήμου μας, έστω και στα πλαίσια μιας εθιμοτυπικής επίσκεψης, ήταν μια ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς, που ταυτόχρονα σηματοδοτεί και μια νέα αρχή για τις σχέσεις Δήμου και Μητρόπολης.

Έχοντας και επίσημα την ευχή του Δεσπότη μας, ελπίζουμε να μας συντροφεύει στις αποφάσεις μας η θεία φώτιση και οι αρχές της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης που ο ίδιος ο Μητροπολίτης μας πρεσβεύει ως βασικούς πυλώνες της ποιμαντορίας του».







www.imfth.gr
Νεότερη Παλαιότερη