Τσίπρας «Να σταματήσει η Τουρκία την κλιμάκωση της έντασης και την παραβατική συμπεριφορά»

Τσίπρας «Να σταματήσει η Τουρκία την κλιμάκωση της έντασης και την  παραβατική  συμπεριφορά»

Μήνυμα προς την Τουρκία , με αφορμή τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, να σταματήσει την κλιμάκωση της έντασης και την παραβατική συμπεριφορά ,έστειλε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας .

«Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου είναι προϋπόθεση για την καλή γειτονία και η Τουρκία πρέπει να σταματήσει αυτήν την κλιμάκωση της έντασης και την παραβατική συμπεριφορά .Η μονομερής ενέργεια σε συνεννόηση σήμερα με την κυβέρνηση της Λιβύης να προχωρήσει σε μια ανυπόστατή συμφωνία πέρα και έξω από κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, είναι μια προκλητική συμπεριφορά που μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει στο εγγύς μέλλον,» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για «αδράνεια και πολιτική κατευνασμού» και ζήτησε την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. «Έχουμε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση ότι η πολιτική του κατευνασμού προκειμένου η Τουρκία να μειώσει προσφυγικές ροές δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, βρισκόμαστε δυστυχώς μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη, επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη μας. Είναι διπλά αρνητική η εξέλιξη αυτή με την έννοια ότι και έχουμε ενέργειες εις βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων αλλά και ταυτόχρονα δεν έχουμε καμιά θετική εξέλιξη σε ότι αφορά την σωστή τήρηση της Ευρωτουρκικής Συμφωνίας ,» είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε :«η κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει δύναμη φωνής και πυγμή που δεν έχει, και στρατηγική. Χρειαζόμαστε εθνική στρατηγική που να αναδεικνύει τα προβλήματα στην διάσταση τους και συμμαχίες προκειμένου να αποτρέπουμε τέτοιου είδους κινήσεις. Είναι απαραίτητο το επόμενο διάστημα να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και να συζητηθούν όλα αυτά και να σταματήσει η στρατηγική της αδράνειας στο θέμα της εξωτερικής πολιτικής και η στρατηγική κατευνασμού των γειτόνων μας.»

Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται από το πρωί στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της περιοδείας του για την προώθηση της καμπάνιας «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου.»
Η περιοδεία του ολοκληρώνεται στις 7μμ στο ξενοδοχείο «Grecotel» όπου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση για την διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2Y722C6
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.