Προκαλεί πάλι ο Τσαβούσογλου: Ακόμη την αποκαλώ «Μακεδονία» - Γιατί αλλάξατε όνομα;

Προκαλεί πάλι ο Τσαβούσογλου: Ακόμη την αποκαλώ «Μακεδονία» - Γιατί αλλάξατε όνομα;

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου που ειρωνικά επιμένει να αποκαλεί δημόσια τη Βόρεια Μακεδονία ως «Μακεδονία», σπεύδοντας να ζητήσει υποκριτικά «συγνώμη από τους Έλληνες φίλους μας».

Νέα πρόκληση από τον Τσαβούσογλου που αποκάλεσε τη Βόρεια Μακεδονία ως «Μακεδονία» και ασκεί κριτική στους Ευρωπαίους που δεν τη δέχτηκαν προς ένταξη. Υποκριτική συγνώμη και προς Ελλάδα. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιμένει στον όρο "Μακεδονία" και κατηγορεί την Ευρώπη ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή της απέναντι σε μία υποψήφια χώρα, παρόλο που εκείνη άλλαξε μέχρι και το όνομά της.

«Κύριε πρέσβη της "Μακεδονίας", ας με συγχωρέσουν οι Έλληνες φίλοι μας που ακόμη λέω "Μακεδονία". Γιατί; Διότι αλλάξατε το όνομά σας. Γιατί αλλάξατε το όνομά σας; Για να γίνετε εταίρος στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και οι διαδικασίες ένταξης στην Ε.Ε. Εμείς ως ΝΑΤΟ κρατήσαμε το λόγο μας και σας προσκαλέσαμε. Δυστυχώς, η Ε.Ε. δεν κατάφερε να τηρήσει το λόγο της και δεν λάβατε πρόσκληση για ενταξιακές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ευχαρίστησε στο τέλος τον πρέσβη των Σκοπίων στην Άγκυρα, Ζβόνκο Μουτζούνσκι για τη συνεργασία και τη συνδρομή που παρέχει στην Τουρκία.

Πηγή: sigmalive.comvia Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2r1MBz4
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.