Καρδίτσα: Την Τετάρτη η τελετή έναρξης του Μαγεμένου Δάσους

Καρδίτσα: Την Τετάρτη η τελετή έναρξης του Μαγεμένου Δάσους

Την Τετάρτη του Αγ. Σεραφείμ, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας και θα ακολουθήσει η έναρξη του Μαγεμένου Δάσους και μεγάλο πάρτι στην πλατεία Πλαστήρα. Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, πλαισιωμένος από τον κ. Παυλο Βησσαρίου και τον κ. Γιάννη Παραθύρα, μέλη της ομάδας εργασίας, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες της τελετής αλλά και οι προσπάθειες του δήμου Καρδίτσας η πόλη να είναι γιορτινή και να προσελκύσει επισκέπτες.
«Φέτος τα Χριστούγεννα στην Καρδίτσα θα είναι μαγικά. Το Παυσίλυπο, το Μαγεμένο Δάσος έχει απλώσει τη μαγεία και την ομορφιά του σε όλη την πόλη. Η κεντρική πλατεία με το στολισμένο δέντρο, με την εξαιρετική φάτνη, αλλά και τη στρόγγυλη χριστουγεννιάτικη μπάλα λουσμένη στο φως έχει αποκτήσει άλλη όψη. Η πλατεία δικαστηρίων για πρώτη φορά τόσο όμορφα στολισμένη με τον τεράστιο φωτεινό Άγγελο που έχει στηθεί και δίνει τον τόνο, ο κεντρικός πεζόδρομος με τον υπέροχα φωτισμένο θόλο που "ταξιδεύει" τον διερχόμενο στη μαγεία της πόλης και ταυτόχρονα τον οδηγεί στο μαγεμένο δάσος. Η πλατεία Πλαστήρα και αυτή φόρεσε τα γιορτινά της ενώ το Παυσίλυπο λουσμένο στο φως των προβολέων και των χριστουγεννιάτικων φώτων με τις υπέροχες κατασκευές του Παύλου Βησσαρίου και με τη συνεχή φροντίδα του Γιάννη Παραθύρα και όλων των συνεργατών τους απέκτησε μαγικές ιδιότητες. . "Φροντίζουμε όλα να είναι στη θέση τους στις 4 του Δεκέμβρη οπότε οργανώνουμε τη μεγάλη τελετή έναρξης στην κεντρική πλατεία" δηλώνει ο δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος που παρακολουθεί από κοντά την όλη προσπάθεια που καταβάλουν οι εργαζόμενοι του Δήμου καθώς και μια σειρά εθελοντές που συνδράμουν την προσπάθεια.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν προγραμματιστεί η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία τις πρώτες βραδυνές ώρες της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου ημέρα του Πολιούχου Αγ. Σεραφείμ και ημέρα τοπικής αργίας. Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. με θεατρικό δρώμενο που οργανώνει το Θέατρο "Όψεις" στην Κεντρική πλατεία, θα ακολουθήσει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από το δήμαρχο Καρδίτσας με τη συνοδεία τη Φιλαρμονικής του Δήμου. Στη συνέχεια όλοι οι συγκεντρωμένοι διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο, θα μεταβούν στην είσοδο του "Μαγεμένου Δάσους" όπου και θα γίνουν τα εγκαίνια του θεματικού πάρκου. Θα ακολουθήσει ένα μεγάλο πάρτι που θα στηθεί στην πλατεία Πλαστήρα με πρωταγωνιστές τους διάσημους youtubers και Djs SUPERSAN και BLEND MISHKIN που αναμένεται να ξεσηκώσουν το πλήθος. Φυσικά η είσοδος στο πάρκο για τους επισκέπτες θα είναι δωρεάν».

Στη συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι το Μαγεμένο Δάσος είναι μια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τη Δημοτική αρχή με πολύ εθελοντική εργασία από δεκάδες ανθρώπους. Στόχος είναι η πόλη μας να αποκτήσει πραγματικά χριστουγεννιάτικο χρώμα, το οποίο θα το χαρούν πρωτίστως οι συνδημότες. Ακόμη κεντρικός στόχος είναι η αύξηση της επισκεψιμότητας αυτές τις ημέρες. "Ήδη έχουμε δημιουργήσει επαρκείς χώρους στάθμευσης στο χώρο του Παυσιλύπου με στόχο να μπορούν να σταθμεύουν άνετα λεωφορεία και στη συνέχεια να κινούνται μέσα στην πόλη. Επίσης γίνεται σειρά κινήσεων προς τουριστικούς πράκτορες σε όλη τη χώρα με στόχο να οργανώσουν εκδρομές και προς την περιοχή μας ενώ υπάρχει και συνεργασία και με τους τοπικούς ξενοδόχους.
Όπως γίνεται κατανοητό η αύξηση της επισκεψιμότητας την οποία προσδοκούμε, θα βοηθήσει τους εμπόρους και τους επαγγελματίες της περιοχής, όπως και τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής και γενικότερα την τοπική οικονομία.
Θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τους πολλούς χορηγούς που στηρίζουν την προσπάθεια μας και βοηθούν ουσιαστικά να καλύψουν ένα μεγάλο κομμάτι του κόστους. Αξίζει να αναφέρω ότι φέτος κάναμε την επιλογή ένα σημαντικό τμήμα του εξοπλισμού που χρειάζεται για να στηθεί το "Μαγεμένο Δάσος", όπως για παράδειγμα τα σπιτάκια που φιλοξενούν δραστηριότητες, να τα αγοράσουμε. Έτσι η δουλειά μας του χρόνου θα είναι πολύ πιο εύκολη.
Τέλος θα ήθελα να κλείσω κάνοντας έκκληση κυρίως στους εμπόρους και τους επαγγελματίες της πόλης να βοηθήσουν στην προσπάθεια του Δήμου. Με το στολισμό που θα κάνουν στα καταστήματα τους μπορούν να βοηθήσουν η πόλη να γίνει πιο όμορφη. Στόχος μια καλύτερη, πιο φωτεινή πόλη, μια πόλη που αξίζει να ζεις.
Ο κ. Βησσαρίου. ανέφερε ότι το θέμα είναι η ηλιογέννητη Σταχτοπούτα, οπότε όλες οι κατασκευές στο «Μαγεμένο Δάσος» αλλά και οι εκδηλώσεις στην κεντρική είναι βασισμένες στο γνωστό παραμύθι. Οι συνεργάτες του θεάτρου «Όψεις» θα είναι την Τετάρτη στην κεντρική πλατεία, κατά την τελετή έναρξης, για να προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.
Ο κ. Παραθύρας τόνισε ότι στο «Μαγεμένο Δάσος» θα υπάρχουν θεματικά εργαστήρια -ξωτικών, δραστηριοτήτων, νεράιδα νονά του δάσους, νεράιδα των Δέντρων, Νεράιδα των Ξωτικών, Σπίτι του Άγιου Βασίλη, Ταχυδρομείο. Για 34 μέρες όλοι οι επισκέπτες θα εχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν ποιοτικά. Ανέφερε επίσης ότι δραστηριότητες και εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλα σημεία της πόλης.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/37RLse5
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.