Χρυσό μετάλλιο με ρεκόρ Ευρώπης ο Βαζαίος

Χρυσό μετάλλιο με ρεκόρ Ευρώπης ο Βαζαίος

Ο Ανδρέας Βαζαίος γίνεται ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης στη μικρή πισίνα, προσθέτοντας τον τίτλο αυτό σε εκείνον που έχει κατακτήσει από το 2016 στην 50άρα, όταν είχε κερδίσει το ίδιο αγώνισμα στο Λονδίνο.

Κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. μικτή ατομική στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης, πετυχαίνοντας  ρεκόρ Ευρώπης.

Παράλληλα έγινε ο τρίτος ταχύτερος στον κόσμο.

Ο Έλληνας κολυμβητής  τερμάτισε σε 1:50.85, σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μπροστά από τον δεύτερο, το Νορβηγό Τόμοε Ζενιμότο Χβας (1:51.74), ενώ κατέρριψε το 1:51.36 που είχε ο Λάζλο Τσεχ από τις 4/12/2015 και την αντίστοιχη διοργάνωση της Νετάνια.

Φυσικά ο χρόνος του αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ, συντρίβοντας το 1:52.38 που είχε κάνει στον πρωινό προκριματικό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Ανδρέα Βαζαίο για την κατάκτηση του Χρυσού στα 200μ. μικτής Ατομικών Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γλασκώβη.
Ειδικότερα στο μήνυμά του ο Πρόεδρος αναφέρει :
«Η «χρυσή» Πανευρωπαϊκή σας διάκριση δικαιώνει την εμβληματική αθλητική πορεία σας και σας φέρνει, επαξίως, στην κορυφή της Ευρωπαϊκής κολύμβησης. Θερμά συγχαρητήρια, καλή δύναμη και καλή συνέχεια για την κατάκτηση και της Παγκόσμιας κορυφής».

Νωρίτερα, τα συγχαρητήριά του στον Ανδρέα Βαζαίο, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα και κατέρριψε το ρεκόρ Ευρώπης στα 200μ. μικτή ατομική, έστειλε μέσω twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού. Στην ανάρτησή του, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει: «Θερμά συγχαρητήρια στον χρυσό Αντρέα Βαζαίο, στα 200μ. μικτής ατομικής, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας στη Γλασκώβη. Πολλά μπράβο και στον προπονητή, Αλέξανδρο Νικολόπουλο, για την 3η ταχύτερη κούρσα όλων των εποχών και το ευρωπαϊκό ρεκόρ από τον πρωταθλητή μας".

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, αναφέρει στη δική του ανάρτηση: «Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης 25άρας πισίνας για τον Ανδρέα Βαζαίο στα 200μ μικτή. Η νέα γενιά κολυμβητών μας βάζει ψηλά τον πήχη για το Τόκιο. Μπράβο Ανδρέα!".

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2sQTF1X
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη