Συνεδρίασε το ΣΟΠ Βοιωτίας - Απολογισμός αλλά και προγραμματισμός δράσεων για τον χειμώνα

Ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου και ο προγραμματισμός των δράσεων για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων στη διάρκεια του χειμώνα απασχόλησαν τη νεώτερη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας.
Αιρετοί και εκπρόσωποι των εμπλεκομένων υπηρεσιών αναφέρθηκαν στην αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων και στα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων. Με το βλέμμα στραμμένο σε πλημμμυρικά φαινόμενα και χιονοπτώσεις προχωρούν οι παρεμβάσεις διάνοιξης φρεατίων και καθαρισμού καθαρισμού ποταμών. Η Π.Ε Βοιωτίας έχει ήδη προμηθευθεί πάνω από 1.000 τόνους αλάτι. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά και στις παρεμβάσεις αποχιονισμού προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού τονίζοντας ότι παρότι δεν αποτελεί ευθύνη της Π.Ε Βοιωτίας αυτή συμβάλλει με τις δυνάμεις που διαθέτει για την ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών στην περιοχή. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Καρακάτζας καλώντας όλους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αποφύγουν τον αιφνιδιασμό. Θετική ήταν η αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου, με τη Φανή Παπαθωμά να δηλώνει περήφανη για τη διάνοιξη του 60% των δασικών δρόμων που λειτουργούν και ως αντιπυρικές ζώνες. Στην αρχή της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον πρόσφατα εκπλιπόντα Διοικητή της Π.Υ. Οινοφύτων Γιάννη Νίκα.



via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2YlIcmW
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη